Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Gör eget vitlöksbröd av skivat formbröd och toppa det med smakrik marinerad aubergine i en dressing med schalottenlök, chili, citron och persilja. Perfekt att skära i munsbitar och servera som snitt eller förrätt, dessutom är den helt vegansk.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2021

Vitlöksbröd med marinerad aubergine

Ingredienser

4 portioner

Dressing

2 finhackade schalottenlökar
1/2 finhackad vitlöksklyfta
1/2 finhackad röd peppar (chili)
1 msk finrivet citronskal
1/2 kruka hackad persilja
1/2 dl olivolja
salt
2 aubergine (à ca 250 g)
4 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
4 skivor formbröd (gärna surdeg)
1 förp smörgåskrasse (à 50 g)

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Brödet och dressingen är trevlig, men äggplantan var lite plan. Jag rörde om den till en röra istället, pressa i lite vitlök, rökt paprikakrydda, salt och peppar för att göra det lite roligare och det blev lite trevligare att äta.

    Sandra

  • Ja tycker man om massor med lök så.....

    Fredrik

Näringsvärde per portion

Energi1380 KJ / 330 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Auberginekräm
    Betyg 2.7 av 5.41 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ostbollar med cheddar
    Betyg 3.6 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad