Ostbollar med cheddar
Smakrika ostbollar med cheddarost är gott på buffébordet och passar utmärkt som tilltugg till glöggen eller på påskbuffén. Du kan enkelt variera smaken genom att rulla ostbollarna i olika örter, frön, nötter eller kryddblandningar.
Ingredienser
ca 40 st
300 g cheddarost
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl solrosfrön
Garnering
smörgåskrasse
pumpakärnor
finhackade pistagenötter
sesamfrön
För alla
Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör så här
Tips
Bred gärna ostmassan på knäckebröd eller har den varit i kylen så skär den i skivor och lägg dem på smörstekta kavringsbitar. Toppa med tex skivat päron och marmelad, fikon och nötter eller skivade rädisor och krasse.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi86 KJ / 21 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater0.3 g
Protein1 g
Kommentarer
Kan man använda gräddfil istället för vispgrädde?
Juveria
2022-04-08Kommer att göra dem till kommande glöggmys!
Berit
2016-12-01Roligt att hitta ngt jättegott,som alla kan äta!
Birgitta
2016-11-22