Ostbollar med cheddar

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
3
Ostbollar med cheddar

Smakrika ostbollar med cheddarost är gott på buffébordet och passar utmärkt som tilltugg till glöggen eller på påskbuffén. Du kan enkelt variera smaken genom att rulla ostbollarna i olika örter, frön, nötter eller kryddblandningar.

Ostbollar med cheddar

Ingredienser

ca 40 st
300 g  cheddarost
1 1/2 dl  vispgrädde
1 1/2 dl  solrosfrön

Garnering

smörgåskrasse
pumpakärnor
finhackade pistagenötter
sesamfrön

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.

Gör så här

Tips

Bred gärna ostmassan på knäckebröd eller har den varit i kylen så skär den i skivor och lägg dem på smörstekta kavringsbitar. Toppa med tex skivat päron och marmelad, fikon och nötter eller skivade rädisor och krasse.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Kan man använda gräddfil istället för vispgrädde?

Juveria

2022-04-08

Kommer att göra dem till kommande glöggmys!

Berit

2016-12-01

Roligt att hitta ngt jättegott,som alla kan äta!

Birgitta

2016-11-22

Näringsvärde per portion

Energi86 KJ / 21 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater0.3 g
Protein1 g

Testa liknande recept

Saffransglass
Betyg 4.8 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Bars med nötter och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Champinjonpastej på bakad rotselleri med pistagenötter
Betyg 4.6 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Len ärt- och potatissoppa med krasse och löskokt ägg
Betyg 2.9 av 5.
140 personer har röstat
Under 30 min att tillaga