Auberginekräm

Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat
0
Auberginekräm

Aubergine och yoghurtcréme smaksatt med vitlök och chili. Denna lena grönsaksröra med koriander och persilja förhöjer vilket buffébord som helst, eller om du hellre vill använda den som dipp går det utmärkt. Auberginen bakas i ugnen så att den blir härligt mjuk, blandas sedan med kryddor och yoghurt. Mums!

Auberginekräm

Ingredienser

10 buffé portioner
2   auberginer
2 msk  olivolja
salt och peppar
2   vitlöksklyftor
1   röd spansk peppar
1 dl  matyoghurt
1 tsk  mald koriander
1   kruka persilja
2 msk  olivolja

Till servering

bröd

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
41 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2946 KJ / 705 kCal
Fett61 g
Salt3.6 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Marinerad aubergine och paprika med chili och vitlök
Betyg 2.7 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ajvar
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad ratatouille med salvia och citron
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Mangosalsa med chili och gräslök
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Guacamole med physalis
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Auberginecurry med tomat och kikärter
Betyg 3.3 av 5.
173 personer har röstat
Under 45 min att tillaga