Auberginekräm

Betyg 2.7 av 5.41 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Auberginekräm

Aubergine och yoghurtcréme smaksatt med vitlök och chili. Denna lena grönsaksröra med koriander och persilja förhöjer vilket buffébord som helst, eller om du hellre vill använda den som dipp går det utmärkt. Auberginen bakas i ugnen så att den blir härligt mjuk, blandas sedan med kryddor och yoghurt. Mums!

Auberginekräm

Ingredienser

10 bufféportioner
2 auberginer
2 msk olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1 dl matyoghurt
1 tsk mald koriander
1 kruka persilja
2 msk olivolja

Till servering

bröd

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl bröd.
Energi2946 KJ / 705 kCal
Fett61 g
Salt3.6 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Rimlag med chili
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Mangosalsa med chili och gräslök
    Betyg 4 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Auberginecurry med tomat och kikärter
    Betyg 3.3 av 5.174 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Guacamole med physalis
    Betyg 3.3 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad