Auberginekräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Auberginekräm

Aubergine och yoghurtcréme smaksatt med vitlök och chili. Denna lena grönsaksröra med koriander och persilja förhöjer vilket buffébord som helst, eller om du hellre vill använda den som dipp går det utmärkt. Auberginen bakas i ugnen så att den blir härligt mjuk, blandas sedan med kryddor och yoghurt. Mums!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 buffé portioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela auberginerna på längden. Skär djupa skåror i ett rutmönster i snittytan. Lägg dem på en plåt och ringla över olivoljan och salta. Sätt in mitt i ugnen ca 45 minuter.
  3. Skala och riv vitlöken. Dela, kärna ut och finhacka chilin. Blanda chilin och vitlöken med yoghurten. Smaka av med koriander, salt och peppar. 
  4. Låt auberginen svalna. Skrapa ur och mosa med en gaffel. Blanda ner i yoghurten. Hacka persiljan och vänd ner tillsammans med olivoljan.
  5. Till servering: Servera till bröd eller som dipp.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl bröd.

Ingredienser

Portioner: 10 buffé portioner
  • 2 auberginer
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 tsk mald koriander
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2946 kJ / 705 kCal