Auberginekräm

Aubergine och yoghurtcréme smaksatt med vitlök och chili. Denna lena grönsaksröra med koriander och persilja förhöjer vilket buffébord som helst, eller om du hellre vill använda den som dipp går det utmärkt. Auberginen bakas i ugnen så att den blir härligt mjuk, blandas sedan med kryddor och yoghurt. Mums!

Ingredienser
10 bufféportioner
2 auberginer
2 msk olivolja
salt
peppar
2 vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
1 dl matyoghurt
1 tsk mald koriander
1 kruka persilja
2 msk olivolja
Till servering
bröd
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl bröd.
Energi2946 KJ / 705 kCal
Fett61 g
Salt3.6 g
Kolhydrater23 g
Protein11 g
Kommentarer