Auberginekräm

39
0
Auberginekräm

Aubergine och yoghurtcréme smaksatt med vitlök och chili. Denna lena grönsaksröra med koriander och persilja förhöjer vilket buffébord som helst, eller om du hellre vill använda den som dipp går det utmärkt. Auberginen bakas i ugnen så att den blir härligt mjuk, blandas sedan med kryddor och yoghurt. Mums!

Skriv ut
Auberginekräm

Ingredienser

10 buffé portioner
2
auberginer
2 msk
olivolja
-
salt och peppar
2
vitlöksklyftor
1
röd spansk peppar
1 dl
matyoghurt
1 tsk
mald koriander
1
kruka persilja
2 msk
olivolja

Till servering

bröd

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen exkl bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2946 KJ / 705 kCal
Fett 61 g
Salt 3.6 g
Kolhydrater 23 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept