Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Ägghalvor med gräslöksmajonnäs och rom

Ägg är en given komponent när det vankas midsommarbuffé, julbord eller påsklunch. Piffa ägghalvorna med en smakrik gräslöksmajonnäs och rom. Sesamfrön och klippt krasse på toppen bidrar med både smak och extra finess.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mjukkoka äggen och spola kallt. Klicka här för att läsa om hur du kokar ägg.
  2. Mixa majonnäs och gräslök.
  3. Skala och halvera äggen, toppa med gräslöksmajonnäsen och rom. Strö över sesamfrön och krasse.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen (kan innehålla laktos och mjölkprotein).
Innehåller ägg.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 5 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad gräslök
  • 80 g löjrom eller stenbitsrom
  • 1 msk rostade vita sesamfrön
  • smörgåskrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 648 kJ / 155 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer