Vitkålsnudlar med champinjoner och sojabönor

3
3
Vitkålsnudlar med champinjoner och sojabönor

Blanda ner tunna strimlor vitkål med nudlarna och du får en både smakrik och god nudelrrätt. Blanda i champinjoner och sojabönor och krydda med japansk soja och ingefära så får du fin smak. Toppa gärna woken med krispig rostad lök.

Vitkålsnudlar med champinjoner och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
1 klyfta vitkål (à ca 500 g)
2 port äggnudlar
2 morötter (à ca 100 g)
250 g färska champinjoner
2 msk färskriven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 lime (1 lime motsvarar ca 2 msk juice)
1/2 dl japansk soja
2 msk flytande honung
1 tsk sambal oelek
4 msk matolja
250 g frysta sojabönor
salt
svartpeppar
1 dl rostad lök

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar och glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Stefan

2023-01-17

_ From mob _ Good luck to all living correct! From the creator and owner of: https://www.dennisinthereality.nu/ _

Christian

2023-01-09

Den var god, även barnen gillade den. Vi använde svartabönor istället för sojabönor.

Jessica

2023-01-05

Mycket gott men man behöver 1 msk sambal och mer soya för att det ska bli smak .

Näringsvärde per portion

Energi 2134 KJ / 512 kCal
Fett 34 g
Salt 3 g
Kolhydrater 52 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden