Rostade sojabönor

9
2
Rostade sojabönor

Nyttigt och proteinrikt snacks på sojabönor som blir ordentligt knapriga när de rostas i ugnen med lite olja. Det är meningen att de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt. Den heta kajennpepparn kan ersättas med spiskummin eller paprikapulver.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Rostade sojabönor

Ingredienser

4 portioner
200 g sojabönor
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Fredrik

2022-03-11

OBS! I mitt fall så blev ugnen riktigt smutsig för att bönorna poppade som popcorn. Tänker testa att rosta dem i en gjutjärnspanna med lock nästa gång. Gott blev det iallafall!

Anita

2020-11-25

Supergott och enkelt att göra.Billigare än andra favoriter (jordnötter och cashewnötter) och går att krydda efter tycke och smak.

Näringsvärde per portion

Energi 365 KJ / 89 kCal
Fett 6 g
Salt 2.6 g
Kolhydrater 2 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden