Rostade sojabönor
Nyttigt och proteinrikt snacks på sojabönor som blir ordentligt knapriga när de rostas i ugnen med lite olja. Det är meningen att de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt. Den heta kajennpepparn kan ersättas med spiskummin eller paprikapulver.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
4 portioner
200 g sojabönor
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi365 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt2.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
Följde receptet slaviskt då jag inte har så bra koll när det kommer till att ”rosta” böner ect. 200 grader måste vara helt fel, redan efter 15 minuter när jag skulle röra runt var del helt svarta.
Johannes
2024-03-29OBS! I mitt fall så blev ugnen riktigt smutsig för att bönorna poppade som popcorn. Tänker testa att rosta dem i en gjutjärnspanna med lock nästa gång. Gott blev det iallafall!
Fredrik
2022-03-11Supergott och enkelt att göra.Billigare än andra favoriter (jordnötter och cashewnötter) och går att krydda efter tycke och smak.
Anita
2020-11-25