ÖVER 60 MIN | Medel

Rostade sojabönor

Nyttigt och proteinrikt snacks på sojabönor som blir ordentligt knapriga när de rostas i ugnen med lite olja. Det är meningen att de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt. Den heta kajennpepparn kan ersättas med spiskummin eller paprikapulver.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg sojabönor i blöt i en skål med vatten över natten.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Häll av blötläggningsvattnet och torka bönorna torra med hushållspapper. Blanda dem med olja, salt och kajennpeppar. Lägg bönorna på en bakpappersklädd plåt.
  4. Rosta i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Rör om då och då.
  5. Stäng av ugnen och låt bönorna stå kvar och torka i eftervärmen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g sojabönor
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 365 kJ / 89 kCal