Rostade sojabönor

Nyttigt och proteinrikt snacks på sojabönor som blir ordentligt knapriga när de rostas i ugnen med lite olja. Det är meningen att de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt. Den heta kajennpepparn kan ersättas med spiskummin eller paprikapulver.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ingredienser
4 portioner
200 g sojabönor
1 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 krm kajennpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi365 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt2.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g
Kommentarer
OBS! I mitt fall så blev ugnen riktigt smutsig för att bönorna poppade som popcorn. Tänker testa att rosta dem i en gjutjärnspanna med lock nästa gång. Gott blev det iallafall!
Fredrik
2022-03-11Supergott och enkelt att göra.Billigare än andra favoriter (jordnötter och cashewnötter) och går att krydda efter tycke och smak.
Anita
2020-11-25