Rostade sojabönor

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
3
Rostade sojabönor

Nyttigt och proteinrikt snacks på sojabönor som blir ordentligt knapriga när de rostas i ugnen med lite olja. Det är meningen att de ska få rejält med färg, men inte smaka bränt. Den heta kajennpepparn kan ersättas med spiskummin eller paprikapulver.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Rostade sojabönor

Ingredienser

4 portioner
200 g  sojabönor
1 msk  olja
1 1/2 tsk  salt
1 krm  kajennpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Följde receptet slaviskt då jag inte har så bra koll när det kommer till att ”rosta” böner ect. 200 grader måste vara helt fel, redan efter 15 minuter när jag skulle röra runt var del helt svarta.

Johannes

2024-03-29

OBS! I mitt fall så blev ugnen riktigt smutsig för att bönorna poppade som popcorn. Tänker testa att rosta dem i en gjutjärnspanna med lock nästa gång. Gott blev det iallafall!

Fredrik

2022-03-11

Supergott och enkelt att göra.Billigare än andra favoriter (jordnötter och cashewnötter) och går att krydda efter tycke och smak.

Anita

2020-11-25

Näringsvärde per portion

Energi365 KJ / 89 kCal
Fett6 g
Salt2.6 g
Kolhydrater2 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Rostade bönor
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Proteindrink- Smoothie med smak av jordgubbar och gurka
Betyg 3.6 av 5.
48 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tortellini med ricotta och basilika
Betyg 3.5 av 5.
104 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halloumi med rostad potatis och limeyoghurt
Betyg 3.7 av 5.
21 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ricottabiffar med risotto, sojabönor och solmogna tomater
Betyg 3.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Green goddess-röra
Betyg 4.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga