Nudelwok med cashewnötter
En nudelwok kommer här serverad! Denna wok med cashewnötter består även av paprika, salladslök, sojabönor och böngroddar. Ägg ger rätten ett proteintillskott och dess krämighet. Nudelwoken får kryddig smak av ingefära, curry och sambal oelek. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2022
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk riven ingefära
3 ägg
2 msk japansk soja
1/2 msk curry
1 tsk sambal oelek
250 g äggnudlar
1 röd paprika
1 förp salladslök (à 125 g)
250 g sojabönor
1 msk olja
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
salt
peppar
Till servering
70 g cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2243 KJ / 537 kCal
Fett21 g
Salt3.3 g
Kolhydrater58 g
Protein25 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ganska s.å tråkigt
Evert
2024-01-17Supergott. Alla i familjen gillade denna panna. Det blev minst 2 portioner över. Jag hällde även på en burk kokosmjölk för att få det lite krämigt. Mums.
Charlotte
2022-09-27En go-to-rätt som alltid funkar och som funkar jättebra till att göra matlådor. Som vegan skippar jag äggen och serverar med tofu för att få upp proteinet. Funkar även perfekt att lägga till jordnötssås för att få den extra krämig :)
Sally
2021-11-29