UNDER 45 MIN | Medel

Thailändska fiskkakor med nudlar

En god vardagsrätt är fiskkakor som serveras med nudlar och wokgrönsaker! Fiskkakorna görs på torsk som blandas med ägg till en smet som formas till biffar och sedan paneras i panko innan de steks krispiga. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Dela Torsken i mindre bitar. Vispa upp ägg, currypaste och fisksås.
  2. Hacka koriandern, även stjälkarna. Vänd ner hälften av koriandern i äggblandningen tillsammans med fiskköttet och 2 dl panko (för 4 port). Forma till cirka 16 små biffar (för 4 port), vänd dem i resten av pankon och stek i olja.
  3. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  4. Stek grönsakerna enligt anvisning på förpackningen. Smaka av med ostronsås och vatten. Blanda med nudlarna.
  5. Toppa med resten av koriandern och rostad lök.

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen och ostronsåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och rostad lök.

Tips

Gör gärna hälften av smeten utan currypasta så kan de här supergoda fiskkakorna även ätas av de som inte gillar så starka smaker.

Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats porcherad torsk (1/3 sats motsvarar 2 bitar, se länk i steg 1)
Tillsätt
  • 2 ägg
  • 2 tsk röd currypaste
  • 2 tsk fisksås
  • 2 krukor koriander
  • ca 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • neutral rapsolja
  • 250 g äggnudlar
  • 1 påse frysta wokgrönsaker (à ca 500 g)
  • 2 msk ostronsås
  • ca 3 msk vatten
  • 1 dl rostad lök