Thailändska fiskkakor med nudlar

10
4
Thailändska fiskkakor med nudlar

En god vardagsrätt är fiskkakor som serveras med nudlar och wokgrönsaker! Fiskkakorna görs på torsk som blandas med ägg till en smet som formas till biffar och sedan paneras i panko innan de steks krispiga. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Thailändska fiskkakor med nudlar

Ingredienser

4 portioner

Redan färdigt

1/3 sats porcherad torsk (1/3 sats motsvarar 2 bitar, se länk i steg 1)

Tillsätt

2 ägg
2 tsk röd currypaste
2 tsk fisksås
2 krukor koriander
ca 3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
neutral rapsolja
250 g äggnudlar
1 påse frysta wokgrönsaker (à ca 500 g)
2 msk ostronsås
ca 3 msk vatten
1 dl rostad lök

För alla

Kontrollera noga innehållet i fisksåsen och ostronsåsen.
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av ströbröd och rostad lök.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

Tips

Gör gärna hälften av smeten utan currypasta så kan de här supergoda fiskkakorna även ätas av de som inte gillar så starka smaker.

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Gabriel

2021-07-20

Fiskkakorna blev otroliga. Tveklöst fem plus. Nudlarna är väl rätt ointressanta, men det kan man ju spexa till själv.

Gabriella

2021-06-02

Väldigt omtyckt av hela familjen, men främst hos barnen. Smaskens.

Kristina

2020-03-11

Vilket steg hänvisar ni till när det gäller torsken under ingredienser? Hur mycket torsk ska man ha?

Redaktionen ICAse

2020-03-11

Hej Kristina! I steg 1 finns en länk till torskreceptet. Tyvärr visas inte länkar i appen för alla telefoner. Men om du går in i receptet via ica.se eller via denna artikel så hittar du torskreceptet https://www.ica.se/buffe/artikel/sondagspreppen-november-2019/ Lycka till. Hälsningar Ulrika