Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

4
1
Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

En försvinnande god Vitello Tonnato som med största sannolikhet kommer bli din nya favoriträtt. Rulla ditt kalvkött i persilja och skiva det i tunna, smarriga skivor. Lägg upp ditt mumsiga kött på fat tillsammans med god tonfisksås och kapris.

Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

Ingredienser

6 portioner
500 g kalvinnanlår går bra att byta mot fläskfilé skuret i längder
2 msk olivolja
1 knippe hackad persilja
1 tsk salt
1 krm peppar

Sås

2 burkar avrunnen tonfisk i olja
2 msk kapris
1 ask sardellfiléer (à 53 g)
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl torrt vitt vin (alt matlagningsvin)
1 dl olivolja
2 dl majonnäs

Gör så här

Tips

Det är gott att servera nybakat bröd till denna härliga och annorlunda italienska anrättning.
Gör gärna såsen dagen före servering, så kommer smakerna fram bättre.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Eva

2006-02-16

Serverade enligt receptet med bröd, kan nog tänka mig en god pasta och en sallad till. Köttet och såsen var nämligen försvinnande gott.