Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås) | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)

En försvinnande god Vitello Tonnato som med största sannolikhet kommer bli din nya favoriträtt. Rulla ditt kalvkött i persilja och skiva det i tunna, smarriga skivor. Lägg upp ditt mumsiga kött på fat tillsammans med god tonfisksås och söta physalis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Salta och peppra köttet och stek i olivoljan i het panna ca 5 minuter på alla fyra sidorna. Låt svalna.
  2. Rulla köttbitarna i den hackade persiljan så att de delvis täcks. Skiva dem tunt.
  3. Sås: Låt tonfisken rinna av och dela den i bitar. Lägg alla ingredienser till såsen i en matberedare och mixa till en slät sås.
  4. Lägg upp köttskivorna på ett fat och servera med såsen och några kapkrusbär (Physalis) som garnering.

Tips

Det är gott att servera nybakat bröd till denna härliga och annorlunda italienska anrättning.
Gör gärna såsen dagen före servering, så kommer smakerna fram bättre.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g kalvinnanlår går bra att byta mot fläskfilé skuret i längder
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sås
  • 2 burkar avrunnen tonfisk i olja
  • 2 msk kapris
  • 1 ask sardellfiléer (à 53 g)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 dl torrt vitt vin (alt matlagningsvin)
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl majonnäs
Lägg till i inköpslistan