Vitello Tonnato (kalvkött med tonfisksås)
En försvinnande god Vitello Tonnato som med största sannolikhet kommer bli din nya favoriträtt. Tunna skivor kalvkött som serveras med len och god tonfisksås. Toppa gärna sås och kött med hackad persilja och extra kapris vid servering. Vitello Tonnato är också perfekt att servera på en buffé.
Ingredienser
4 portioner
500 g kalvinnanlår
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk olivolja
Sås
1 förp tonfisk i olja (à 170 g)
2 msk kapris
2 sardellfiléer
1 msk citronsaft
1 msk vatten
1/2 dl olivolja
1 dl majonnäs
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
2 msk hackad persilja
Till servering
grön blandad sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är gjord på 4 port utan sallad.
Energi1678 KJ / 400 kCal
Fett29 g
Salt1.4 g
Kolhydrater1 g
Protein34 g
Kommentarer
Vad gör man med köttet!!??
Lars
2023-03-03Hej Lars! Det var en bra fråga. Vi har nu uppdaterat texten. Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-31Serverade enligt receptet med bröd, kan nog tänka mig en god pasta och en sallad till. Köttet och såsen var nämligen försvinnande gott.
Eva
2006-02-16