Lamm med provencalsk grönsaksgratäng
Salta sardeller och färsk timjan ger de ugnsrostade grönsaker smak av Provence. Till grönsakerna med spänst passar ugnsstekt lamminnanlår klassiskt kryddad med vitlök, timjan och citron. Lammkött bör tillagas försiktigt till svagt rosa färg, 62 graders innertemperatur brukar vara lagom.
Ingredienser
4 portioner
Lamm
ca 600 g lamminnanlår
1/2 msk olivolja
salt
peppar
3 vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan
1 citron
Grönsaksgratäng
2 rödlökar
1 zucchini
4 tomater
2 gula paprikor
2 msk olivolja
4 sardellfiléer
1 msk färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2019 KJ / 483 kCal
Fett17.4 g
Kolhydrater40.2 g
Protein37 g
Kommentarer
Saknar möjlighet att skriva ut det. Andra sidor har funktion med bild på skrivare för att göra en utskrift.
Eva
2022-10-13P
Sofie
2018-11-06