Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pajskal i långpanna - oliv & tonfisk

Ett utsökt recept på paj med oliver och tonfisk som du tillagar i långpanna. Du gör den utsökta pajen av bland annat smör, mjöl, ägg, mjölk, vitlök, sardellfiléer, tomat, tonfisk och kalamataoliver. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär smör eller margarin i små bitar. Blanda det med mjölet och finfördela med en gaffel eller fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en långpanna (ca 34x40 cm, för 8 bitar). Nagga bottnen med en gaffel. Ställ kallt i 15-30 minuter.
  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Äggstanning: Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar.
  6. Fyllning- oliv & tonfisk: Skala och finhacka schalottenlökar och vitlöksklyftor. Fräs detta i smör 3-4 minuter.
  7. Finhacka sardellfiléer. Skär tomater i skivor. Häll av oljan från tonfisken.
  8. Fördela tonfisk, sardeller, lök, vitlök och kalamataoliver i pajskalet. Häll på äggstanningen. Lägg på tomaterna och strö över ost. Mal över lite svartpeppar.
  9. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Pajskal
  • 250 g smör eller margarin
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 1/2 msk vatten
Äggstanning
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Fyllning - oliv & tonfisk
  • 2 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 askar sardellfiléer (à 100 g)
  • 3 tomater
  • 2 burkar tonfisk i olja (à ca 185 g)
  • 1 burk kärnfria kalamataoliver (à ca 300 g)
  • 2 dl riven lagrad ost
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan