Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Medel

Kalorisnål tonfiskröra med bönor och sardeller

Färskt ciabattabröd fyller du med en smarrig röra på tonfisk och crème fraiche med tomat- och basilikasmak. Detta ackompanjeras med bönor, rödlök, sardeller och vinägrettdressing. Kalorisnålt och snabblagat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av tonfisken och pressa ut vätskan. Mosa sönder tonfisken med en gaffel och blanda med crème fraichen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.
  2. Blanda haricots verts, rödlök, sardeller och vinägrettdressing.
  3. Snitta och öppna bröden. Fördela salladen. Klicka på tonfiskröran.
  4. Servera gärna en grönsallad till mackan. Avrunda måltiden med ett äpple.

I näringsberäkningen ingår vitt bröd, grönsallad och äpple.

 

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri smaksatt crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Smaksätt den med ltie tomatpure och basilika.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar tonfisk i vatten (à 200g)
  • 1 burk crème fraiche med tomat- och basilikasmak (à 2 dl)
  • 1 tsk pressad citronjuice
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 1 förp tinade haricot vert (à 250 g)
  • 1/2 dl hackad rödlök
  • 1 ask sardellfiléer (à 50 g)
  • 2 msk vinägrettdressing (på flaska)
  • 4 ciabattabröd eller minibaguetter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2232 kJ / 534 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer