Caesardressing

76
24
Caesardressing

Caesardressing är en umamirik salladssås med sardeller, kapris och parmesan. En suverän dressing med attityd som lyfter den enklaste sallad. Klassisk sås till romansallad och knapriga brödkrutonger som gärna förstärkts med grillad kyckling eller en bit lax.

Skriv ut
Caesardressing

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
1
ägg
1 tsk
dijonsenap
1 msk
citronsaft
2
sardellfiléer
1 tsk
kapris
1 dl
finriven parmesanost
1 1/2 dl
neutral olja
1/2 dl
olivolja
-
worchestersås
-
salt och peppar

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Under 15 minuter

Gör så här

För bästa resultat bör alla ingredienser ha samma temperatur. 

Tips

En klassisk dressing till romansallad som toppas med krutonger, hyvlad parmesan och serveras med t ex grillad kycklingfilé.

Vad tyckte du om receptet?

76

Kommentarer

Staffan

1/24/2021

@Sonja , Använd absolut inte ansjovis om du ska göra caesardressing, ansjovis är en kryddad svensk styggelse med helt annan smak. Om du får för dig att göra en ansjovis-dressing, kan du så klart använda dom till det, men inte till caesardressing.

Elizabet

1/6/2021

Enkel och bra. Ta en lite mindre vitlöksklyfta, det blev starkt med en stor klyfta.

Sonja

1/2/2021

Har ansjovis över från i julas. Kan jag använda den istället för sardeller?

Näringsvärde per portion

Energi 1984 KJ / 474 kCal
Fett 50 g
Salt 1 g
Kolhydrater 1 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept