UNDER 15 MIN | Enkel

Caesardressing

Caesardressing är en umamirik salladssås med sardeller, kapris och parmesan. En suverän dressing med attityd som lyfter den enklaste sallad. Klassisk sås till romansallad och knapriga brödkrutonger som gärna förstärkts med grillad kyckling eller en bit lax.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

För bästa resultat bör alla ingredienser ha samma temperatur. 

  1. Skala och finriv vitlöken.
  2. Knäck ägget i en smal och hög bunke. Lägg i vitlök, senap, citronsaft, sardeller, kapris, parmesan och till sist oljorna. Sätt ner en mixerstav till botten, starta den och lyft sakta till ytan. Smaka av med salt och worchestersås.
  3. Servera den smakrika dressingen till en romansallad.

För alla

Fri från laktos. Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.

Tips

En klassisk dressing till romansallad som toppas med krutonger, hyvlad parmesan och serveras med t ex grillad kycklingfilé.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronsaft
  • 2 sardellfiléer
  • 1 tsk kapris
  • 1 dl finriven parmesanost
  • 1 1/2 dl neutral olja
  • 1/2 dl olivolja
  • worchestersås
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1984 kJ / 474 kCal