Pollo tonnato
En angenäm och saftig variant på kyckling. Pollo tonnato är en kall rätt och du kan med fördel servera den på buffébordet. Den goda såsen får smak av tonfisk, kapris och sardellfiléer.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
6 portioner
5 - 6 kycklingfiléer
1 1/2 l vatten
2 msk konc kycklingfond
Sås
1 burk tonfisk i vatten (à ca 200 g)
1/2 - 3/4 ask sardellfiléer (à 53 g)
2 msk kapris
1/2 dl lättmajonnäs
1 dl vatten
1 tsk konc kalv- eller kycklingfond
1 krm nymalen svartpeppar
Garnering
ev cocktailkapris
citronskivor
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt kycklingfonden mot mjölkfri buljongtärning. Använd äkta majonnäs istället för lättprodukt, som i regel innehåller mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs.
Gör så här
Tips
Kan även serveras med fläskfilé eller kalv.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2440 KJ / 490 kCal
Fett8 g
Kommentarer