Pollo tonnato

8
0
Pollo tonnato

En angenäm och saftig variant på kyckling. Pollo tonnato är en kall rätt och du kan med fördel servera den på buffébordet. Den goda såsen får smak av tonfisk, kapris och sardellfiléer.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006

Pollo tonnato

Ingredienser

6 portioner
5 - 6 kycklingfiléer
1 1/2 l vatten
2 msk konc kycklingfond

Sås

1 burk tonfisk i vatten (à ca 200 g)
1/2 - 3/4 ask sardellfiléer (à 53 g)
2 msk kapris
1/2 dl lättmajonnäs
1 dl vatten
1 tsk konc kalv- eller kycklingfond
1 krm nymalen svartpeppar

Garnering

ev cocktailkapris
citronskivor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten.
Gör mjölkfri: byt kycklingfonden mot mjölkfri buljongtärning. Använd äkta majonnäs istället för lättprodukt, som i regel innehåller mjölk.
Gör äggfri: använd äggfri specialmajonnäs.

Gör så här

Tips

Kan även serveras med fläskfilé eller kalv.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2440 KJ / 490 kCal
Fett 8 g
Läs mer om näringsvärden