Vinterlax med tre sorters kål och äppelvinägrett
Lyxig laxrätt med olika smak, textur och temperatur, men ändå hyfsat lätt att laga. Satsa på en riktigt fin laxbit, exempelvis najad- eller fröyalax. Salma- eller finestlax går också bra. Kombinera med tre sorters kål och en härligt smörig äppelvinägrett.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016
Ingredienser
4 portioner
Blomkål
1 blomkål (à ca 1 kg)
1 dl risvinäger
1 dl rårörsocker
salt
is
Grön- svartkål
125 g skuren grön- eller svartkål
1 msk olivolja
2 krm flingsalt
Rostad schalottenlök
2 schalottenlökar
1 msk vetemjöl
3 dl rapsolja
Äppelvinägrett
1 röd spansk peppar
1 schalottenlök
100 g smör
1 riven vitlöksklyfta
1 msk finriven ingefära
2 msk japansk soja
2 msk färskpressad limejuice
1 äpple (gärna aroma)
Lax
400 lax i bit (gärna salma- eller fröyalax)
Brysselkål
150 g brysselkål
1 msk smör
2 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
Vid servering
krasse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 676 kCal
Fett43.3 g
Salt4.6 g
Kolhydrater39.9 g
Protein27.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Hej! Hur mycket kan jag förbereda dagen innan? Annika
Annika
2021-04-22