Vinterlax med tre sorters kål och äppelvinägrett

24
0
Vinterlax med tre sorters kål och äppelvinägrett

Lyxig laxrätt med olika smak, textur och temperatur, men ändå hyfsat lätt att laga. Satsa på en riktigt fin laxbit, exempelvis najad- eller fröyalax. Salma- eller finestlax går 
också bra. Kombinera med tre sorters kål och en härligt smörig äppelvinägrett.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2016

Vinterlax med tre sorters kål och äppelvinägrett

Ingredienser

4 portioner

Blomkål

1
blomkål (à ca 1 kg)
1 dl
risvinäger
1 dl
rårörsocker
-
salt
-
is

Grön- svartkål

125 g
skuren grön- eller svartkål
1 msk
olivolja
2 krm
flingsalt

Rostad schalottenlök

2
schalottenlökar
1 msk
vetemjöl
3 dl
rapsolja

Äppelvinägrett

1
röd spansk peppar
1
schalottenlök
100 g
smör
1
riven vitlöksklyfta
1 msk
finriven ingefära
2 msk
japansk soja
2 msk
färskpressad limejuice
1
äpple (gärna aroma)

Lax

400
lax i bit (gärna salma- eller fröyalax)

Brysselkål

150 g
brysselkål
1 msk
smör
2 msk
färskpressad citronjuice
1 krm
salt

Vid servering

krasse

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix eller majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2831 KJ / 676 kCal
Fett 43.3 g
Salt 4.6 g
Kolhydrater 39.9 g
Protein 27.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept