Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

70
1
Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Satsa på en riktigt fin bit lax till den här läckra rätten med asiatiska förtecken. Laxen riktigt smälter i munnen och kompas fint av svartkålen som du rostar till spröda chips. I den smakbärande dressingen göms såväl sesamolja som lime, chili, ingefära och vitlök.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2015

Laxsashimi med sesamdressing och svartkålschips

Ingredienser

8 bufféportioner

Laxsashimi

400 g lax i bit (gärna salma- eller finestlax)
1 l vatten
3 msk salt

Svartkålschips

300 g svartkål
1 1/2 msk olivolja

Sesamdressing

1 vitlöksklyfta
1 röd spansk peppar
1 msk riven färsk ingefära
1/2 msk finrivet limeskal
1 1/2 msk färskpressad limejuice
1 msk sesamolja
3 msk olivolja
1 1/2 krm salt

Till servering

1 dl finhackad koriander
2 msk rostade sesamfrön

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Om laxen har varit fryst, låt den bara halvtina och skär den sedan i tunna skivor. Det går lättast.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentar

Irene

2015-11-29

En mycket god och lättlagad rätt!

Näringsvärde per portion

Energi 647 KJ / 155 kCal
Fett 11 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 5 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden