Vinkokta musslor med majonnäs

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Vinkokta musslor med majonnäs

Bjud din käresta på en lyxig måltid med dessa smakrika musslor. Låt dina skrubbade musslor koka i vin smaksatt med lök, vitlök och persilja några minuter. Servera sedan de spadtäckta skaldjuren med och len, god majonnäs. Ett högklassigt recept!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Vinkokta musslor med majonnäs

Ingredienser

1 portion
1 kg  blåmusslor med skal
3 - 3 1/2   schalottenlökar
1 - 2   vitlöksklyftor
1   knippe persilja
1 1/2 msk  olivolja
2 1/2 dl  torrt vitt vin
5   grovkrossade vitpepparkorn
salt
1   liten nybakad baguette till servering

För alla

Fri från mjölk om lämpligt bröd används och roquefortmajonnäsen utesluts.
Gör gluten fri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: servera med äggfritt bröd och äggfri majonnäs eller crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3812 KJ / 908 kCal
Fett29.1 g
Salt0.35 g
Kolhydrater50 g
Protein64.1 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor med fänkål
Betyg 4.9 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Betyg 4 av 5.
161 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Musselsoppa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor i kokosmjölk med lime och salladslök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules frites
Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga