Vinkokta musslor med majonnäs
Bjud din käresta på en lyxig måltid med dessa smakrika musslor. Låt dina skrubbade musslor koka i vin smaksatt med lök, vitlök och persilja några minuter. Servera sedan de spadtäckta skaldjuren med och len, god majonnäs. Ett högklassigt recept!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
1 portion
1 kg blåmusslor med skal
3 - 3 1/2 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 1/2 msk olivolja
2 1/2 dl torrt vitt vin
5 grovkrossade vitpepparkorn
salt
1 liten nybakad baguette till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3812 KJ / 908 kCal
Fett29.1 g
Salt0.35 g
Kolhydrater50 g
Protein64.1 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Går de kokta musslorna och spadet att frysa? Hur tinar man dom lämpligast i så fall?
Stefan
2024-11-25Hej Stefan! Det går bra att frysa och tinar bäst gör du sen i kylen. Lycka till, vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26