Vinkokta musslor med majonnäs

0
0
Vinkokta musslor med majonnäs

Bjud din käresta på en lyxig måltid med dessa smakrika musslor. Låt dina skrubbade musslor koka i vin smaksatt med lök, vitlök och persilja några minuter. Servera sedan de spadtäckta skaldjuren med och len, god majonnäs. Ett högklassigt recept!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008

Vinkokta musslor med majonnäs

Ingredienser

1 portioner
1 kg blåmusslor med skal
3 - 3 1/2 schalottenlökar
1 - 2 vitlöksklyftor
1 knippe persilja
1 1/2 msk olivolja
2 1/2 dl torrt vitt vin
5 grovkrossade vitpepparkorn
salt
1 liten nybakad baguette till servering

För alla

Fri från mjölk om lämpligt bröd används och roquefortmajonnäsen utesluts.
Gör gluten fri: servera med glutenfritt bröd.
Gör äggfri: servera med äggfritt bröd och äggfri majonnäs eller crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3812 KJ / 908 kCal
Fett 29.1 g
Salt 0.35 g
Kolhydrater 50 g
Protein 64.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden