Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Två sorters majonnäs

Med detta recept har du snabbt två sorters majonnäs att servera som ett fint tillbehör. Dela upp din fluffiga majonnäs med lite het ton i två skålar. Smaksätt en med smakrik ädelost och den andra med vitlök. Utmärkt till musslor och frasigt bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda äggulorna, den färskpressade citronjuicen, kajennpeppar och salt.
  2. Mixa med stavmixer medan du långsamt häller i rapsolja i en tunn stråle, till en fast, fluffig konsistens.
  3. Fördela majonnäsen i 2 skålar.
  4. Blanda i mycket finhackad vitlöksklyfta i den ena skålen och den mosade roquefortosten i den andra.
  5. Servera gärna till Vinkokta musslor med majonnäs, tillsammans med skivor av färska frasiga baguetter.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: uteslut roquefortosten.

Ingredienser

Portioner: 3 dl
  • 2 äggulor
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit mosad roquefortost (à ca 30 g)
Lägg till i inköpslistan