Musselsoppa
Krämig och salt musselsoppa med smaker från havet. Servera de vackra blåmusslorna i djupa skålar och garnera med extra salt och peppar samt hackad persilja. Soppan smakar bäst med en liten bit bröd på sidan om till att doppa!
Ingredienser
4 portioner
2 nät färska blåmusslor (à 1 kg)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
salt
svartpeppar
3 msk hackad persilja
ev baguette till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. bröd.
Energi2370 KJ / 566 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater21 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott och vi kompletterade med parmesan och sherry. Är ett bra grundrecept som går att utveckla efter egen smak.
Marie
2022-11-06Att slänga musslor som inte öppnat sig är ju bara snack. https://www.ica.se/artikel/koka-musslor/
Christian
2022-10-07Ska prova med burkmusslor.
Mats
2022-05-04