Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Musselsoppa

Krämig och salt musselsoppa med smaker från havet. Servera de vackra blåmusslorna i djupa skålar och garnera med extra salt och peppar samt hackad persilja. Soppan smakar bäst med en liten bit bröd på sidan om till att doppa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj musslorna under rinnande kallt vatten, skrubba skalen. Släng musslor som inte stänger sig när du skrubbar dem eller som har trasigt skal.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olivolja i en vid kastrull, lägg i musslorna och häll på vin. Lägg ett lock på kastrullen och koka upp, låt det koka 2-3 minuter. Häll av musslorna i ett durkslag med en kastrull under. Släng musslor som inte öppnat sig.
  3. Koka ihop musselbuljongen med grädde ett par minuter. Smaksätt med salt och peppar, rör ner persiljan.
  4. Fördela musslorna med skal i djupa tallrikar, häll på het musselsoppa, servera med varm baguette.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ, servera med mjölkfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 nät färska blåmusslor (à 1 kg)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk hackad persilja
  • ev baguette till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2370 kJ / 566 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept