Musselsoppa

28
7
Musselsoppa

Krämig och salt musselsoppa med smaker från havet. Servera de vackra blåmusslorna i djupa skålar och garnera med extra salt och peppar samt hackad persilja. Soppan smakar bäst med en liten bit bröd på sidan om till att doppa!

Musselsoppa

Ingredienser

4 portioner
2 nät färska blåmusslor (à 1 kg)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
3 msk hackad persilja
ev baguette till servering

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre- eller sojabaserat gräddalternativ, servera med mjölkfritt bröd.

Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Marie

2022-11-06

Jättegott och vi kompletterade med parmesan och sherry. Är ett bra grundrecept som går att utveckla efter egen smak.

Christian

2022-10-07

Att slänga musslor som inte öppnat sig är ju bara snack. https://www.ica.se/artikel/koka-musslor/

Mats

2022-05-04

Ska prova med burkmusslor.

Näringsvärde per portion

Energi 2370 KJ / 566 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 21 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden