Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ångkokta musslor med körvel

Förstklassisk och effektfull rätt av ångkokta musslor med körvel. Med smaker av lök, fänkål, lagerblad, vin och körvel blir musslorna otroligt välsmakande. Servera som huvudrätt med ett gott brytbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta blåmusslorna (plocka bort de skadade och de som inte stänger sig om man knackar på dem).
  2. Skala och skiva schalottenlök och vitlöksklyfta. Ansa och skiva fänkål. Lägg musslor, lök, vitlök, fänkål, lagerblad och vitpepparkorn i en skål. 
  3. Koka upp vitt vin, sätt i ånginsatsen och lägg i musselblandningen. Ångkoka i ca 8 minuter eller tills musslorna har öppnat sig. 
  4. Sila av buljongen ner i en kastrull och häll på vispgrädde. Koka ihop tills hälften återstår och smaka av med salt och peppar. 
  5. Mixa buljongen med körvel och häll buljongen över musslorna. Servera som huvudrätt med bröd till.

För alla

Fri från gluten och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 påsar blåmusslor
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 fänkål
  • 2 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 1/2 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 kruka körvel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1470 kJ / 350 kCal
Fett: 24 g
Läs mer om näringsvärden