Moule marinière (Musslor i vitt vin)
.jpg)
Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.
.jpg)
Ingredienser
2 portioner
1 kg blåmusslor
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
25 g smör
2 1/2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar från kvarnen
Till servering
baguette
Gör så här
00:01:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2872 KJ / 685 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater18 g
Protein94 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ett recept som aldrig går fel. Dottern (som är vegetarian, ibland vegan) älskar det! Hon godkänner musslor (hänsyn till miljöavtrycket), Och så gott det blir! Toppen!
Ulrika
2025-02-02Brukar steka lite syrligt äpple och chili med löken och krydda med lite saffran innan vinet.
Jessica
2025-01-04Hej! Hur gör man denna rätt med frysta musslor och hur mycket musslor ska man ha då?
Amanda
2024-01-12