Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Betyg 4 av 5.
163 personer har röstat
9Klimatsmart
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Ingredienser

2 portioner
1 kg blåmusslor
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
25 g smör
2 1/2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar från kvarnen

Till servering

baguette

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
163 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Hur gör man denna rätt med frysta musslor och hur mycket musslor ska man ha då?

Amanda

2024-01-12

Supergott!! Vi har i lika mkt grädde som vin. Häller i grädden när det återstår 1-2 min av reduceringen (så grädden hinner bli varm).

Malin

2023-09-15

Super gott! Men ta i lite grädde på slutet så blir såsen runt extra god

Charlotta

2023-01-08

Näringsvärde per portion

Energi2872 KJ / 685 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater18 g
Protein94 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Musselpanna med thaismak
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules frites
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musselsoppa
Betyg 4.2 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med rostad vitlök
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torskchowder
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga