Moule marinière (Musslor i vitt vin)
Moule marinière, vinkokta musslor, är bland det läckraste det sydfranska köket har att bjuda på. Du lagar enkelt denna festmåltid genom att låta musslorna dra i torrt vitt vin med vitlök, schalottenlök och persilja. Servera med frasiga baguetter.
Ingredienser
2 portioner
1 kg blåmusslor
4 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 kruka persilja
25 g smör
2 1/2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar från kvarnen
Till servering
baguette
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2872 KJ / 685 kCal
Fett27 g
Salt3.5 g
Kolhydrater18 g
Protein94 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej! Hur gör man denna rätt med frysta musslor och hur mycket musslor ska man ha då?
Amanda
2024-01-12Supergott!! Vi har i lika mkt grädde som vin. Häller i grädden när det återstår 1-2 min av reduceringen (så grädden hinner bli varm).
Malin
2023-09-15Super gott! Men ta i lite grädde på slutet så blir såsen runt extra god
Charlotta
2023-01-08