Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin
Blåmusslor på spanskt vis – i en fantastisk sås med smak av vitt vin, kryddig pimentón, saffran, tomat och vitlök. Rätten kallas mejillones a la marinera på Mallorca, och serveras med fördel tillsammans med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 msk rökt paprikapulver eller pimentón
1 1/2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar
1 kg blåmusslor
1 dl hackad persilja
olivolja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1028 KJ / 246 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g
Kommentar
Smakade bara rökt korv
Johanna
2021-03-20