Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

14
1
Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Blåmusslor på spanskt vis – i en fantastisk sås med smak av vitt vin, kryddig pimentón, saffran, tomat och vitlök. Rätten kallas mejillones a la marinera på Mallorca, och serveras med fördel tillsammans med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Ingredienser

4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 msk rökt paprikapulver eller pimentón
1 1/2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar
1 kg blåmusslor
1 dl hackad persilja
olivolja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentar

Johanna

2021-03-20

Smakade bara rökt korv

Näringsvärde per portion

Energi 1028 KJ / 246 kCal
Fett 18 g
Salt 1 g
Kolhydrater 5 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden