Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
1
Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Blåmusslor på spanskt vis – i en fantastisk sås med smak av vitt vin, kryddig pimentón, saffran, tomat och vitlök. Rätten kallas mejillones a la marinera på Mallorca, och serveras med fördel tillsammans med bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin

Ingredienser

4 portioner
2   schalottenlökar
2   vitlöksklyftor
2   plommontomater
1/2   paket saffran (à 1/2 g)
1/2 msk  rökt paprikapulver eller pimentón
1 1/2 dl  torrt vitt vin
salt
svartpeppar
1 kg  blåmusslor
1 dl  hackad persilja
olivolja

Till servering

bröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat utan bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat

Kommentar

Smakade bara rökt korv

Johanna

2021-03-20

Näringsvärde per portion

Energi1028 KJ / 246 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules frites
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor »samfaina«
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga