Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin
![Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_226634/cf_259/blamusslor_med_pimentón__vitlok_och_vitt_vin.jpg)
Blåmusslor på spanskt vis – i en fantastisk sås med smak av vitt vin, kryddig pimentón, saffran, tomat och vitlök. Rätten kallas mejillones a la marinera på Mallorca, och serveras med fördel tillsammans med bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021
![Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_226634/cf_259/blamusslor_med_pimentón__vitlok_och_vitt_vin.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 plommontomater
1/2 paket saffran (à 1/2 g)
1/2 msk rökt paprikapulver eller pimentón
1 1/2 dl torrt vitt vin
salt
svartpeppar
1 kg blåmusslor
1 dl hackad persilja
olivolja
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Näringsvärdet är beräknat utan bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1028 KJ / 246 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein10 g
Kommentar
Smakade bara rökt korv
Johanna
2021-03-20