Musslor med fänkål

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat
0
Musslor med fänkål

Här får klassikern moules marinières ny smak med fänkål. Musslorna kokas tillsammans med lök, fänkål, grädde, timjan och vitt vin. Smakrikt, lyxigt och så mycket enklare än du tror!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Musslor med fänkål

Ingredienser

2 portioner
1 kg färska blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 msk smör
3 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 timjankvistar
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl hackad persilja

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är exkl bröd.
Energi5051 KJ / 1194 kCal
Fett69 g
Salt2.88 g
Kolhydrater22 g
Protein102 g

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ångkokta musslor med körvel
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Moules frites
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Musslor »samfaina«
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinkokta musslor med majonnäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor med pimentón, vitlök och vitt vin
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåmusslor kokta i öl
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga