Musslor med fänkål

3
0
Musslor med fänkål

Här får klassikern moules marinières ny smak med fänkål. Musslorna kokas tillsammans med lök, fänkål, grädde, timjan och vitt vin. Smakrikt, lyxigt och så mycket enklare än du tror!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019

Musslor med fänkål

Ingredienser

2 portioner
1 kg
färska blåmusslor
2
schalottenlökar
2
vitlöksklyftor
1
fänkål
2 msk
smör
3 dl
vitt vin
2 dl
vispgrädde
2
timjankvistar
3/4 tsk
salt
1/2 tsk
svartpeppar
1 dl
hackad persilja

Till servering

bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Näringsvärdet är exkl bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 5051 KJ / 1194 kCal
Fett 69 g
Salt 2.88 g
Kolhydrater 22 g
Protein 102 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept