Musslor med fänkål
Här får klassikern moules marinières ny smak med fänkål. Musslorna kokas tillsammans med lök, fänkål, grädde, timjan och vitt vin. Smakrikt, lyxigt och så mycket enklare än du tror!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2019
Ingredienser
2 portioner
1 kg färska blåmusslor
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
2 msk smör
3 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
2 timjankvistar
3/4 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 dl hackad persilja
Till servering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är exkl bröd.
Energi5051 KJ / 1194 kCal
Fett69 g
Salt2.88 g
Kolhydrater22 g
Protein102 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer