Vin- och äppelbräserad kyckling
Här presenteras kyckling tillsammans med vitt vin och äpple i en rätt som osar vardagslyx. Syrligt äpple och söt rödlök bräseras i vin och grädde som gör rätten oemotståndligt mustig, medan gröna oliver tillför en välkommen sälta. Bjud på grytan med ris och färska grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016
Ingredienser
Ris
Kyckling
Grönsaker
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegått som Tina Nordström skulle säga.
Gun
2016-08-28