Vin- och äppelbräserad kyckling

Här presenteras kyckling tillsammans med vitt vin och äpple i en rätt som osar vardagslyx. Syrligt äpple och söt rödlök bräseras i vin och grädde som gör rätten oemotståndligt mustig, medan gröna oliver tillför en välkommen sälta. Bjud på grytan med ris och färska grönsaker.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Ingredienser
2 portioner
Ris
2 port ris (eller annat gryn)
Kyckling
300 g strimlad kycklingfilé
2 tsk smör
salt
peppar
1 äpple
1 rödlök
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
70 g gröna oliver
Grönsaker
1 romansallad
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4059 KJ / 970 kCal
Fett51 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jättegått som Tina Nordström skulle säga.
Gun
2016-08-28