Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Vin- och äppelbräserad kyckling

Här presenteras kyckling tillsammans med vitt vin och äpple i en rätt som osar vardagslyx. Syrligt äpple och söt rödlök bräseras i vin och grädde som gör rätten oemotståndligt mustig, medan gröna oliver tillför en välkommen sälta. Bjud på grytan med ris och färska grönsaker.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 46, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ris: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Kyckling: Stek kycklingen i smöret i en stekpanna, krydda med salt och peppar.
  3. Dela, kärna ur och skiva äpplet. Skala och skiva löken. Rör i äpplet i pannan tillsammans med lök, vin, grädde och oliver. Låt sjuda 5 minuter.
  4. Grönsaker: Skär salladen i bitar och dela tomaterna.
  5. Hacka persiljan och strö över grytan och servera med riset, salladen och tomaterna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
Ris
  • 2 port ris (eller annat gryn)
Kyckling
  • 300 g strimlad kycklingfilé
  • 2 tsk smör
  • salt och peppar
  • 1 äpple
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vispgrädde
  • 70 g gröna oliver
Grönsaker
  • 1 romansallad
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 ask färsk persilja (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4059 kJ / 970 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept