Vin- och äppelbräserad kyckling

5
1
Vin- och äppelbräserad kyckling

Här presenteras kyckling tillsammans med vitt vin och äpple i en rätt som osar vardagslyx. Syrligt äpple och söt rödlök bräseras i vin och grädde som gör rätten oemotståndligt mustig, medan gröna oliver tillför en välkommen sälta. Bjud på grytan med ris och färska grönsaker.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 46 2016

Vin- och äppelbräserad kyckling

Ingredienser

2 portioner

Ris

2
port ris (eller annat gryn)

Kyckling

300 g
strimlad kycklingfilé
2 tsk
smör
-
salt och peppar
1
äpple
1
rödlök
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
70 g
gröna oliver

Grönsaker

1
romansallad
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Gun

2016-08-28

Jättegått som Tina Nordström skulle säga.

Näringsvärde per portion

Energi 4059 KJ / 970 kCal
Fett 51 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 45 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept