Gräddig kycklinggryta med oliver och zucchini
En gräddig kycklinggryta smaksatt med oliver och zucchini. Kycklingfiléer skärs i bitar som fräses tillsammans med zucchini där vitlök pressas i för en fin smak. Vitt vin, grädde, rosmarin och oliver blandas ned och en ljuvlig doft sprids i köket. Servera grytan med nykokt ris och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
4 kycklingfiléer
1 zucchini
1 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 tsk rosmarin
140 g gröna oliver
2 st hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2627 KJ / 628 kCal
Fett28 g
Salt2.5 g
Kolhydrater53 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer