Kycklingfärslimpa med fetayoghurt
En saftig och smarrig köttfärslimpa med smak av oliver och oregano som gräddas i ugnen till perfektion. Servera den med ugnsrostade krispiga potatisklyftor och en delikat röra gjord på yoghurt och fetaost. Smakerna för tankarna till medelhavet och ljumna sommarkvällar. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 g fast potatis
1 msk olja
salt
peppar
Färslimpa
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 vitlöksklyftor
240 g gröna oliver med pimiento
ca 500 g kycklingfärs
1/2 tsk salt
2 krm peppar
1 ägg
1 tsk oregano
Fetayoghurt
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
Sallad
2 tomater
1 romansallad
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2764 KJ / 661 kCal
Fett28.6 g
Salt3.54 g
Kolhydrater50.8 g
Protein46.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Detta blev riktigt gott! Dessutom enkelt att laga till. Jag följde receptet. Vi kommer att laga den här rätten fler gånger.
Elisabeth
2024-04-19Supergott! Jag hade också i soltorkade tomater i färsen, tack för tipset! Hade bara Oliver med chili (Garant) hemma så tog det istället, blev jättegott! Hade i lite rivet citronskal och färskpressad citron i Fetaostsåsen vilket blev jättegott! Mycket bra recept som jag kommer göra fler gånger!
Susanne
2023-02-22Kastade i lite soltorkade tomater också. Blev fantastiskt gott
Elin
2022-09-26