Kycklingfärslimpa med fetayoghurt

43
0
Kycklingfärslimpa med fetayoghurt

En saftig och smarrig köttfärslimpa med smak av oliver och oregano som gräddas i ugnen till perfektion. Servera den med ugnsrostade krispiga potatisklyftor och en delikat röra gjord på yoghurt och fetaost. Smakerna för tankarna till medelhavet och ljumna sommarkvällar. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Kycklingfärslimpa med fetayoghurt

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900 g
fast potatis
1 msk
olja
-
salt och peppar

Färslimpa

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
2
vitlöksklyftor
240 g
gröna oliver med pimiento
ca 500 g
kycklingfärs
1/2 tsk
salt
2 krm
peppar
1
ägg
1 tsk
oregano

Fetayoghurt

150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt

Sallad

2
tomater
1
romansallad
1 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
olivolja

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2764 KJ / 661 kCal
Fett 28.6 g
Salt 3.54 g
Kolhydrater 50.8 g
Protein 46.1 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept