Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Kycklingfärslimpa med fetayoghurt

En saftig och smarrig köttfärslimpa med smak av oliver och oregano som gräddas i ugnen till perfektion. Servera den med ugnsrostade krispiga potatisklyftor och en delikat röra gjord på yoghurt och fetaost. Smakerna för tankarna till medelhavet och ljumna sommarkvällar. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C och sätt in en plåt.
  2. Potatis: Skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en bunke och blanda dem med olja, salt och peppar. Häll ut potatisen på den varma plåten och rosta mitt i ugnen, först ca 10 minuter.
  3. Färslimpa: Blanda ströbrödet med mjölken och låt svälla ett par minuter. Pressa i vitlöken.
  4. Låt oliverna rinna av och grovhacka dem.
  5. Blanda färsen med salt och peppar. Tillsätt ströbrödsblandningen, oliver, ägg och oregano. Blanda ordentligt och forma till två limpor. Lägg dem på potatisplåten och stek ytterligare ca 20 minuter eller tills färslimpornas innertemperatur är 72°C.
  6. Fetayoghurt: Smula fetaosten och blanda den med yoghurten. Smaka av med peppar.
  7. Sallad: Skär tomaterna i klyftor och salladen i bitar. Blanda med vinäger och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  8. Servera färslimpan med potatis, fetayoghurt och sallad.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
Färslimpa
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 240 g gröna oliver med pimiento
  • ca 500 g kycklingfärs
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 ägg
  • 1 tsk oregano
Fetayoghurt
  • 150 g fetaost
  • 2 dl matyoghurt
Sallad
  • 2 tomater
  • 1 romansallad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2764 kJ / 661 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer