Gremolatapasta med mozzarella och kyckling med prosciutto
Gremolatapasta med mozzarella där kyckling med prosciutto är ett tillbehör. Kyckling steks och får en fin och gyllenbrun yta, avslutas i ugn. Gremolatan görs av hackad persilja, citron och vitlök som blandas med olivolja. Den krämiga mozzarellan skärs i bitar för att sedan toppa denna rätt innan servering.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2015
Ingredienser
2 portioner
330 g kyckling med prosciutto
1 tsk smör
1/2 romansallad
2 port pasta (gärna cavatelli)
1/2 purjolök
1/2 ask persilja (à 20 g)
1/2 citron
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
125 g mozzarella
70 g snack oliver med chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3071 KJ / 735 kCal
Fett31 g
Salt2.58 g
Kolhydrater52 g
Protein59 g
Kommentar
Cool !
Naim
2014-11-24