Stekt kyckling med äppel- och sellerislaw
Vitlöksdoftande kyckling får här en ljuvlig smak av vitt vin och serveras med rostad potatis i en oemotståndlig kombination. Sällskap på tallriken är en fräsch slaw på syrligt grönt äpple och rotselleri, där intensiv pepparrot sätter lite extra sting på rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Ingredienser
4 portioner
Potatis
900 potatis (gärna färskpotatis)
2 msk olja
salt
peppar
Kyckling
2 vitlöksklyftor
4 kycklingfiléer
1 tsk olja
1 dl vitt matlagningsvin
2 msk smör
Slaw
ca 200 g rotselleri
1 grönt äpple
1/2 citron
2 dl crème fraiche
1 msk riven pepparrot
1/2 kruka persilja
Till servering
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2911 KJ / 696 kCal
Fett33 g
Salt3 g
Kolhydrater51 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, saltade dock kycklingen och bytte ut rotsellerin mot vitkål och den blev en höjdare, lyfte alltihop. Strödde över lite oregano som var rester i krukan sen dagen innan på potatisen, gott!
Christina
2016-08-31Behövs mer kryddor!
Jenny
2016-08-31