Stekt kyckling med äppel- och sellerislaw

6
2
Stekt kyckling med äppel- och sellerislaw

Vitlöksdoftande kyckling får här en ljuvlig smak av vitt vin och serveras med rostad potatis i en oemotståndlig kombination. Sällskap på tallriken är en fräsch slaw på syrligt grönt äpple och rotselleri, där intensiv pepparrot sätter lite extra sting på rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Stekt kyckling med äppel- och sellerislaw

Ingredienser

4 portioner

Potatis

900
potatis (gärna färskpotatis)
2 msk
olja
-
salt och peppar

Kyckling

2
vitlöksklyftor
4
kycklingfiléer
1 tsk
olja
1 dl
vitt matlagningsvin
2 msk
smör

Slaw

ca 200 g
rotselleri
1
grönt äpple
1/2
citron
2 dl
crème fraiche
1 msk
riven pepparrot
1/2
kruka persilja

Till servering

65 g
röd mangold

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Christina

2016-08-31

Supergott, saltade dock kycklingen och bytte ut rotsellerin mot vitkål och den blev en höjdare, lyfte alltihop. Strödde över lite oregano som var rester i krukan sen dagen innan på potatisen, gott!

Jenny

2016-08-31

Behövs mer kryddor!

Näringsvärde per portion

Energi 2911 KJ / 696 kCal
Fett 33 g
Salt 3 g
Kolhydrater 51 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept