Vitlöksdoftande kyckling får här en ljuvlig smak av vitt vin och serveras med rostad potatis i en oemotståndlig kombination. Sällskap på tallriken är en fräsch slaw på syrligt grönt äpple och rotselleri, där intensiv pepparrot sätter lite extra sting på rätten.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd matfett och crème fraiche utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott, saltade dock kycklingen och bytte ut rotsellerin mot vitkål och den blev en höjdare, lyfte alltihop. Strödde över lite oregano som var rester i krukan sen dagen innan på potatisen, gott!
Christina
2016-08-31Behövs mer kryddor!
Jenny
2016-08-31