Soppa på gröna ärtor med räkor

5
2
Soppa på gröna ärtor med räkor

En frisk och härligt mustig soppa på gröna ärtor och räkor. Med en bas på ärtor, vin, grädde och kycklingbuljong är det här en smakfull och hänförande rätt som värmer ända in i själen. Rör i räkor precis innan servering och njut med nygräddade baguetter.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Soppa på gröna ärtor med räkor

Ingredienser

2 portioner

Soppa

250 g frysta gröna ärtor
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller tärning)
peppar
1 burk räkor i lake (à 460 g)

Bröd

2 små bakeoff baguetter
125 g färskost (gärna pepparrot)

Till servering

1/2 romansallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Linda

2016-11-23

Hyfsad smak men alldeles för tunn.

Emelie

2016-09-28

Fantastiskt gott!! Superenkel att göra också!

Näringsvärde per portion

Energi 3708 KJ / 886 kCal
Fett 50 g
Salt 5 g
Kolhydrater 49 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden