Soppa på gröna ärtor med räkor
En frisk och härligt mustig soppa på gröna ärtor och räkor. Med en bas på ärtor, vin, grädde och kycklingbuljong är det här en smakfull och hänförande rätt som värmer ända in i själen. Rör i räkor precis innan servering och njut med nygräddade baguetter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016
Ingredienser
2 portioner
Soppa
250 g frysta gröna ärtor
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl vitt matlagningsvin
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller tärning)
peppar
1 burk räkor i lake (à 460 g)
Bröd
2 små bakeoff baguetter
125 g färskost (gärna pepparrot)
Till servering
1/2 romansallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3708 KJ / 886 kCal
Fett50 g
Salt5 g
Kolhydrater49 g
Protein43 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hyfsad smak men alldeles för tunn.
Linda
2016-11-23Fantastiskt gott!! Superenkel att göra också!
Emelie
2016-09-28