Soppa på gröna ärtor med räkor

5
2
Soppa på gröna ärtor med räkor

En frisk och härligt mustig soppa på gröna ärtor och räkor. Med en bas på ärtor, vin, grädde och kycklingbuljong är det här en smakfull och hänförande rätt som värmer ända in i själen. Rör i räkor precis innan servering och njut med nygräddade baguetter.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2016

Soppa på gröna ärtor med räkor

Ingredienser

2 portioner

Soppa

250 g
frysta gröna ärtor
1 1/2 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och fond eller tärning)
-
peppar
1
burk räkor i lake (à 460 g)

Bröd

2
små bakeoff baguetter
125 g
färskost (gärna pepparrot)

Till servering

1/2
romansallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och färskost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri färskost.
Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Linda

11/23/2016

Hyfsad smak men alldeles för tunn.

Emelie

9/28/2016

Fantastiskt gott!! Superenkel att göra också!

Näringsvärde per portion

Energi 3708 KJ / 886 kCal
Fett 50 g
Salt 5 g
Kolhydrater 49 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept