Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Tacos

Den älskade tacon kom till Sverige redan på 90-talet och behöver knappast någon närmare presentation. Idag finns den i alla tänkbara varianter men fredagsfavoriten består fortfarande av finhackade grönsaker, nötfärs, majs och riven ost i tacoskal. Toppas självklart med gräddfil och en het salsa!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på tacoskalen.
  2. Tärna tomater och gurka. Skala och hacka löken. Låt majsen rinna av. Strimla salladen.
  3. Stek färsen i oljan och krydda med kryddmixen och rör ner vattnet och låt koka några minuter.
  4. Lägg tacoskalen på en plåt och värm dem mitt i ugnen enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Lägg köttfärsen i tacoskalen, lägg sedan på ost och grönsaker, toppa med salsa och gräddfil.

För alla

Läs noga innehållet på tacokryddan. Fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria tacoskal.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten och byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 tomater
  • 1 gurka
  • 1 stor rödlök
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • 1/4 isbergssallad
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk olja
  • 1 påse tacokrydda (à 28 g)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 12 hårda tacoskal
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl salsa
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?