Bao buns med räkor

Fluffiga baobröd fyllda med räkor och gurktärningar smaksatta med sesam, lime och vitlök samt krispig sallad. Toppa med chilimajonnäs, rostad lök och koriander. Så otroligt god middag som du lagar på under 30 minuter.
Samarbete med:
Santa Maria

Ingredienser
4 portioner
Räksallad
1 förp handskalade räkor i lake (à 580 g)
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
1 msk sesamolja
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
salt
svartpeppar
Till servering
1 hjärtsalladshuvud
12 Santa Maria Asian steam buns
1 dl rostad lök
1 1/2 dl Santa Maria chipotle chili mayo
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott! Tonårssonen ville äta räkorna till fredagsmys😀
Sofie
2025-03-07Ungdomarna tyckte det "smakade som på restaurang". Det är bästa betyget man kan få. Enkelt, gott & fräscht!
Cecilia
2024-06-10