Bao buns med räkor
Fluffiga baobröd fyllda med räkor och gurktärningar smaksatta med sesam, lime och vitlök samt krispig sallad. Toppa med chilimajonnäs, rostad lök och koriander. Så otroligt god middag som du lagar på under 30 minuter.
Ingredienser
4 portioner
Räksallad
1 förp handskalade räkor i lake (à 580 g)
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 salladslökar
1 msk sesamolja
1 lime (1 lime motsvarar 1 msk saft)
salt
svartpeppar
Till servering
1 hjärtsalladshuvud
12 steam buns
1 dl rostad lök
1 1/2 dl srirachamajonnäs
1 kruka koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ungdomarna tyckte det "smakade som på restaurang". Det är bästa betyget man kan få. Enkelt, gott & fräscht!
Cecilia
2024-06-10