Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kycklingfajitas

Klassiska kycklingfajitas är snabblagad mat som dessutom är otroligt enkel att lyckas med. Fyll tortillabröd med kryddig kyckling, guacamole och salladsblad – toppa med koriander och lime så har du middagen färdig på nolltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fajitas: Strimla kycklingfilé, lök och paprika.
  2. Stek kycklingen gyllenbrun i en riktigt het panna och tillsätt sedan lök och paprika.
  3. Tillsätt kryddmixen, sänk värmen till medel. Bryn i ca 3 minuter.
  4. Värm tortillabröden enligt instruktionen på paketet.
  5. Till servering: Lägg ett salladsblad på varje tortilla. Fördela fajitafyllningen på bladen och toppa med Guacamole.
  6. Vik ihop och garnera med lime och koriander.
  7. Servera genast och njut!

För alla

Läs noga innehållet på kryddmixen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Tips

Testa kryddmixen Smoky BBQ till dina fajitas för en härligt rökig smak!

Ingredienser

Portioner: 4
Fajitas
  • 500 g strimlad kycklingfilé
  • 1 fint klyftad lök
  • 1 röd paprika (urkärnad och strimlad)
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 påse kryddmix till fajitas, original (à 28 g)
  • 1 paket tortillabröd original, medium (à 8 st)
Till servering
  • 8 blad grönsallad
  • guacamole (se länk under steg 5)
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
Lägg till i inköpslistan