Vegonuggets med currydipp
En vegovariant av nuggets står som kvällens middag! Ät de små nuggetesen tillsammans med en krämig currydipp, krispiga morötter och rostad potatis. Och det bästa av allt? Du kan låta dina barn äta nästan allt med händerna utan det minsta kladd!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1/2 msk olja
salt
peppar
2 dl smetana
1 1/2 tsk curry
1/2 ask gräslök (à 20 g)
1/2 förp morötter (à 500 g)
2 förp nuggets (vego à 300 g)
2 tsk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3283 KJ / 785 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Hade i lite mer curry i dippen för lite mer smak.
Katja
2021-11-01Mycket gott! Hela familjen uppskattade detta.
Ursula
2020-03-19Jättegott! Högsta betyg även från den köttberoende tonåringen.
Jennie
2020-03-18