UNDER 45 MIN | Medel

Vegonuggets med currydipp

En vegovariant av nuggets står som kvällens middag! Ät de små nuggetesen tillsammans med en krämig currydipp, krispiga morötter och rostad potatis. Och det bästa av allt? Du kan låta dina barn äta nästan allt med händerna utan det minsta kladd!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 12, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med oljan samt krydda med salt och peppar.
  3. Rosta potatisen på en plåt mitt i ugnen ca 25 minuter.
  4. Blanda smetanan med curryn, smaka av med salt och peppar. Hacka gräslöken och vänd ner i smetanan eller servera bredvid.
  5. Skala och skär morötterna i stavar.
  6. Stek nuggets i oljan i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen. 
  7. Servera nuggets med potatis, morötter och currydipp.

För alla

Kontrollera noga innehållet i nuggetsen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 1/2 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 2 dl smetana
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1/2 ask gräslök (à 20 g)
  • 1/2 förp morötter (à 500 g)
  • 2 förp nuggets (vego à 300 g)
  • 2 tsk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 3283 kJ / 785 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept