Vegonuggets med currydipp

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat
3
Vegonuggets med currydipp

En vegovariant av nuggets står som kvällens middag! Ät de små nuggetesen tillsammans med en krämig currydipp, krispiga morötter och rostad potatis. Och det bästa av allt? Du kan låta dina barn äta nästan allt med händerna utan det minsta kladd!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2020

Vegonuggets med currydipp

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
1/2 msk  olja
salt
peppar
2 dl  smetana
1 1/2 tsk  curry
1/2   ask gräslök (à 20 g)
1/2   förp morötter (à 500 g)
2   förp nuggets (vego à 300 g)
2 tsk  olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i nuggetsen.
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Hade i lite mer curry i dippen för lite mer smak.

Katja

2021-11-01

Mycket gott! Hela familjen uppskattade detta.

Ursula

2020-03-19

Jättegott! Högsta betyg även från den köttberoende tonåringen.

Jennie

2020-03-18

Näringsvärde per portion

Energi3283 KJ / 785 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein25 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fisk-ish pinnar med currysmetana
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad potatis med surimiröra
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingben i ugn med äpple och currysås
Betyg 3.1 av 5.
119 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Snabb Caesarsallad med potatis och räkor
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sprödbakad torsk med cornichonskräm
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med gul sås och blomkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga