Stekt kyckling med gul dipp

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Stekt kyckling med gul dipp

Stekt kyckling och couscous passar utmärkt ihop. Här äts de dessutom tillsammans med en gul dipp, som består av smetana och en curry mangokrydda som ger den dess fina, gula färg. För att få in lite grönt till rätten skär du några gurkbitar och toppar med innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Stekt kyckling med gul dipp

Ingredienser

4 portioner
4   port couscous eller annat gryn
2 dl  smetana
2 tsk  curry mangokrydda
salt
peppar
650 g  minutfilé av kyckling
1 msk  olja
1   gurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Gott men lite torrt.

Terese

2020-05-26

Näringsvärde per portion

Energi2920 KJ / 695 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein50 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kebab med krämig hummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kotlett med gulärtshummus och couscous
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Rostad blomkål och kyckling med currydipp
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga