Stekt kyckling med gul dipp

3
1
Stekt kyckling med gul dipp

Stekt kyckling och couscous passar utmärkt ihop. Här äts de dessutom tillsammans med en gul dipp, som består av smetana och en curry mangokrydda som ger den dess fina, gula färg. För att få in lite grönt till rätten skär du några gurkbitar och toppar med innan servering.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Stekt kyckling med gul dipp

Ingredienser

4 portioner
4
port couscous eller annat gryn
2 dl
smetana
2 tsk
curry mangokrydda
-
salt
-
peppar
650 g
minutfilé av kyckling
1 msk
olja
1
gurka

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Terese

5/26/2020

Gott men lite torrt.

Näringsvärde per portion

Energi 2920 KJ / 695 kCal
Fett 27 g
Salt 1 g
Kolhydrater 62 g
Protein 50 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept