UNDER 45 MIN | Medel

Stekt kyckling med gul dipp

Stekt kyckling och couscous passar utmärkt ihop. Här äts de dessutom tillsammans med en gul dipp, som består av smetana och en curry mangokrydda som ger den dess fina, gula färg. För att få in lite grönt till rätten skär du några gurkbitar och toppar med innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen.
  2. Koka couscousen enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Blanda smetanan med currykryddan och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kycklingen i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, vänd då och då.
  5. Skär gurkan i mindre bitar.
  6. Servera kycklingen med couscous, gurka och dipp.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk curry mangokrydda
  • salt
  • peppar
  • 650 g minutfilé av kyckling
  • 1 msk olja
  • 1 gurka

Näringsvärde
Per portion

Energi 2920 kJ / 695 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept