Stekt kyckling med gul dipp

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Stekt kyckling med gul dipp

Stekt kyckling och couscous passar utmärkt ihop. Här äts de dessutom tillsammans med en gul dipp, som består av smetana och en curry mangokrydda som ger den dess fina, gula färg. För att få in lite grönt till rätten skär du några gurkbitar och toppar med innan servering.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2020

Stekt kyckling med gul dipp

Ingredienser

4 portioner
4 port couscous eller annat gryn
2 dl smetana
2 tsk curry mangokrydda
salt
peppar
650 g minutfilé av kyckling
1 msk olja
1 gurka

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Gott men lite torrt.

Terese

2020-05-26

Näringsvärde per portion

Energi2920 KJ / 695 kCal
Fett27 g
Salt1 g
Kolhydrater62 g
Protein50 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kebab med krämig hummus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Yoghurtmarinerad kyckling med klyftisar
Betyg 3.5 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kyckling med tzatziki och couscous
Betyg 4.1 av 5.
35 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklinggryta med smak av äppe och curry
Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med syrlig pärlcouscous och körvelsmetana
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Basilikakyckling med couscous
Betyg 3.9 av 5.
34 personer har röstat
Under 45 min att tillaga