Vegonuggets med dipp och paprika

18
3 Klimatsmart
Vegonuggets med dipp och paprika

Vem gillar inte att dippa klyftpotatis och vegonuggets i en smarrig dippsås? I det här receptet gör du enkelt en dippsås med smetana och tomatpesto. Potatisklyftorna tillagar du i ugnen och vegonuggets steker du i stekpannan. Kanske en ny vardagsfavorit?

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Vegonuggets med dipp och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
2
röda paprikor
2 dl
smetana
1 msk
tomatpesto
400 g
nuggets (gärna vegonuggets)

Att ha hemma

1 msk
olja
-
salt
-
peppar
1 tsk
paprikapulver

För alla

Kontrollera innehållet i vegonuggetsen och peston.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Krydda nuggetsen med lite cayennpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Tom

9/4/2020

Supergott 👌

Andrea

9/2/2020

Supergott. Dock tog jag lätt créme fraîches istället för smetana. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Eva

9/25/2019

nästan godare är kycklingsnuggets som vi tröttnat på

Näringsvärde per portion

Energi 2853 KJ / 680 kCal
Fett 38 g
Salt 3 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept