UNDER 45 MIN | Enkel

Vegonuggets med dipp och paprika

Vem gillar inte att dippa klyftpotatis och vegonuggets i en smarrig dippsås? I det här receptet gör du enkelt en dippsås med smetana och tomatpesto. Potatisklyftorna tillagar du i ugnen och vegonuggets steker du i stekpannan. Kanske en ny vardagsfavorit?

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 48, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i klyftor och blanda med hälften av oljan, salt och peppar och lägg på en plåt. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i stavar. 
  4. Blanda smetanan med tomatpesto och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
  5. Stek nuggets i resten av oljan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera nuggets med dipp, potatis och paprika.

För alla

Kontrollera innehållet i vegonuggetsen och peston.
Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Tips

Krydda nuggetsen med lite cayennpeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g potatis
  • 2 röda paprikor
  • 2 dl smetana
  • 1 msk tomatpesto
  • 400 g nuggets (gärna vegonuggets)
Att ha hemma
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk paprikapulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 2853 kJ / 680 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept