Vegonuggets med dipp och paprika

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
3Klimatsmart
Vegonuggets med dipp och paprika

Vem gillar inte att dippa klyftpotatis och vegonuggets i en smarrig dippsås? I det här receptet gör du enkelt en dippsås med smetana och tomatpesto. Potatisklyftorna tillagar du i ugnen och vegonuggets steker du i stekpannan. Kanske en ny vardagsfavorit?

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019

Vegonuggets med dipp och paprika

Ingredienser

4 portioner
900 g  potatis
2   röda paprikor
2 dl  smetana
1 msk  tomatpesto
400 g  nuggets (gärna vegonuggets)

Att ha hemma

1 msk  olja
salt
peppar
1 tsk  paprikapulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Supergott 👌

Tom

2020-09-04

Supergott. Dock tog jag lätt créme fraîches istället för smetana. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Andrea

2020-09-02

nästan godare är kycklingsnuggets som vi tröttnat på

Eva

2019-09-25

Näringsvärde per portion

Energi2853 KJ / 680 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Stekt lax med tomatgrönsaker
Betyg 2.9 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pasta med tonfisksås och sojabönor
Betyg 4.1 av 5.
205 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestobakad sej med mos
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatbakad torsk med kaskadsallad
Betyg 3.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fisk-ish med äpplesmetana
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tomatpasta med kyckling
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga