Vegonuggets med dipp och paprika
Vem gillar inte att dippa klyftpotatis och vegonuggets i en smarrig dippsås? I det här receptet gör du enkelt en dippsås med smetana och tomatpesto. Potatisklyftorna tillagar du i ugnen och vegonuggets steker du i stekpannan. Kanske en ny vardagsfavorit?
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
2 röda paprikor
2 dl smetana
1 msk tomatpesto
400 g nuggets (gärna vegonuggets)
Att ha hemma
1 msk olja
salt
peppar
1 tsk paprikapulver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2853 KJ / 680 kCal
Fett38 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott 👌
Tom
2020-09-04Supergott. Dock tog jag lätt créme fraîches istället för smetana. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Andrea
2020-09-02nästan godare är kycklingsnuggets som vi tröttnat på
Eva
2019-09-25