Sockerärtssallad med curry och äpple | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Sockerärtssallad med curry och äpple

Curry och äpple är en lyckad kombo som bjuder på en härlig friskhet och hetta. Strimla sockerärtor och blanda ner i currysmetana. Vilken toppen korvtopping!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för till 8 korvar med bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop curry, smetana och vinäger. Tärna äpplet och blanda ner i currysmetanan.
  2. Skär sockerärterna i tunna strimlor och blanda med currysmetanan. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på toppingen exkl korv och bröd.

Tips

Servera som topping till grillad korv med bröd.

Ingredienser

Portioner: till 8 korvar med bröd
  • 1/2 tsk curry
  • 2 msk smetana
  • 1/2 tsk vinäger
  • 1/2 rött äpple
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 203 kJ / 48 kCal