Vegolasagne med spenat
Lasagne är både gott, mättande och lätt att slänga ihop. Här har vi en vego variant med tomatsås och fräst spenat varvat med färska lasagneplattor, kryddat med chiliflakes som ger ett härligt sting. Otroligt enkelt och supergott!
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 morötter
2 selleristjälkar
2 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater (à ca 400 g)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar (gärna mellan malen)
1 tsk chiliflakes
200 g färsk spenat
200 g färska lasagneplattor
2 dl riven lagrad ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1653 KJ / 394 kCal
Fett13 g
Salt1.33 g
Kolhydrater50 g
Protein16 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ost är ju inte så värst "vego", Ica.
David
2024-02-03Vegetarisk lasagne är alltid gott men sellerin hade jag skippat.
Vendela
2021-11-10Hade varken morot,färsk spenat eller färska lasagneplattor, så tog istället en överbliven gulbeta, blomkål och fryst spenat tinad. Förkokade lasagneplattorna lite. Gjorde en vegansk vitsås till och la allt i lager och på med vegans ost. Blev god!
Ants
2021-02-21