Vegolasagne med spenat

16
2 Klimatsmart
Vegolasagne med spenat

Lasagne är både gott, mättande och lätt att slänga ihop. Här har vi en vego variant med tomatsås och fräst spenat varvat med färska lasagneplattor, kryddat med chiliflakes som ger ett härligt sting. Otroligt enkelt och supergott!

Skriv ut
Vegolasagne med spenat

Ingredienser

4 portioner
1
gul lök
2
morötter
2
selleristjälkar
2 msk
vitlökspaste
2 msk
rapsolja
2
burkar krossade tomater (à ca 400 g)
1/2 tsk
salt
2 krm
svartpeppar (gärna mellan malen)
1 tsk
chiliflakes
200 g
färsk spenat
200 g
färska lasagneplattor
2 dl
riven lagrad ost

För alla

Innehåller gluten och ägg. Fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten eller och välj mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en blandad grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Ants

2021-02-21

Hade varken morot,färsk spenat eller färska lasagneplattor, så tog istället en överbliven gulbeta, blomkål och fryst spenat tinad. Förkokade lasagneplattorna lite. Gjorde en vegansk vitsås till och la allt i lager och på med vegans ost. Blev god!

Alexandra

2020-06-15

Fantastiskt gott ✅

Näringsvärde per portion

Energi 1653 KJ / 394 kCal
Fett 13 g
Salt 1.33 g
Kolhydrater 50 g
Protein 16 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept