Hoppa till sidans innehåll
UNDER 60 MIN | Medel

Citrussill med fänkålsfrön

Lägg in din egen sill! I det här receptet guidar vi dig till hur du gör en härligt fräsch citrussill där det syrliga från apelsin och citron balanseras upp med lakritskaraktären i fänkålsfröna. En succé på sillbordet både till påsk och midsommar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skrubba citronen och apelsinen i ljummet vatten. Skala citrusfruktern tunt, utan att få med det vita i skalet, och skär skalen i tunna strimlor.
  2. Skala och skiva löken. 
  3. Koka upp ättika, vatten och socker tillsammans med kryddorna.  
  4. Lägg i skalen, citronjuice, samt den skivade löken i lagen och låt den svalna.  
  5. Skär sillen i cm-tjocka bitar. 
  6. Varva sillen med lagen i en ren glasburk. Förvara sillen kallt.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Tips

För veganskt recept! Byt ut sillen mot aubergine. Skär auberginen i ”sillbitar”, koka den i lättsaltat vatten i en minut, häll av i ett durkslag, och gör resten enligt receptet.

Ingredienser

Portioner: 4
  • skalet av 1 citron
  • skalet av 1 apelsin
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl ättika (12%)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 tsk rosépeppar
  • 2 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk citronjuice
  • 1 förp 5-minuterssill (à 220 g)
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer