Citrussill med fänkålsfrön
Lägg in din egen sill! I det här receptet guidar vi dig till hur du gör en härligt fräsch citrussill där det syrliga från apelsin och citron balanseras upp med lakritskaraktären i fänkålsfröna. En succé på sillbordet både till påsk och midsommar!
Ingredienser
4 portioner
skalet av 1 citron
skalet av 1 apelsin
1 gul lök
1/2 dl ättika (12%)
1 1/2 dl vatten
1 dl strösocker
1 tsk svartpeppar
2 tsk rosépeppar
2 tsk fänkålsfrön
1 msk citronjuice
1 förp 5-minuterssill (à 220 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Recept och bild i samarbete med Santa Maria.
Gör så här
Tips
För veganskt recept! Byt ut sillen mot aubergine. Skär auberginen i ”sillbitar”, koka den i lättsaltat vatten i en minut, häll av i ett durkslag, och gör resten enligt receptet.
Har du lagat receptet?
Kommentarer