Citrussill med fänkålsfrön

1
0
Citrussill med fänkålsfrön

Lägg in din egen sill! I det här receptet guidar vi dig till hur du gör en härligt fräsch citrussill där det syrliga från apelsin och citron balanseras upp med lakritskaraktären i fänkålsfröna. En succé på sillbordet både till påsk och midsommar!

Skriv ut
Citrussill med fänkålsfrön

Ingredienser

4 portioner
skalet av 1
citron
skalet av 1
apelsin
1
gul lök
1/2 dl
ättika (12%)
1 1/2 dl
vatten
1 dl
strösocker
1 tsk
svartpeppar
2 tsk
rosépeppar
2 tsk
fänkålsfrön
1 msk
citronjuice
1
förp 5-minuterssill (à 220 g)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Santa Maria.

Under 60 minuter

Gör så här

Tips

För veganskt recept! Byt ut sillen mot aubergine. Skär auberginen i ”sillbitar”, koka den i lättsaltat vatten i en minut, häll av i ett durkslag, och gör resten enligt receptet.

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Testa liknande recept