UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Vegocurry med sojabönor och nudlar

Varför inte låta denna vegocurry stå på kvällens meny? Gjord på blomkål och sojabönor, smaksatta med curry och kokosmjölk får du en smakrik och färggrann rätt. Ät den tillsammans med härliga äggnudlar och middagen är färdig på ett nafs!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Skala och skiva löken. Skär blomkålen i mindre bitar.
  3. Fräs grönsakerna i olivoljan i en stor gryta. Rör ner curry och fräs ytterligare någon minut.
  4. Häll i kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning. Låt koka under lock tills blomkålen är mjuk, ca 8 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Lägg i sojabönorna och låt bönorna bli varma.
  6. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Servera curryn med nudlarna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • ca 800 g blomkål
  • 400 ml kokosmjölk
  • 250 g sojabönor
  • 4 port äggnudlar
Att ha hemma
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 3050 kJ / 728 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept