Vegocurry med sojabönor och nudlar
Varför inte låta denna vegocurry stå på kvällens meny? Gjord på blomkål och sojabönor, smaksatta med curry och kokosmjölk får du en smakrik och färggrann rätt. Ät den tillsammans med härliga äggnudlar och middagen är färdig på ett nafs!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2020
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
ca 800 g blomkål
400 ml kokosmjölk
250 g sojabönor
4 port äggnudlar
Att ha hemma
2 msk olivolja
1 msk curry
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3050 KJ / 728 kCal
Fett38 g
Salt2 g
Kolhydrater66 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanonrecept snabbt enkelt och mycket gott
Fia
2022-10-01Ingen höjdare. Rekommenderas inte!
Christina
2021-12-13Ingen favorit i vår familj.
Anette
2020-05-04