Nudelsoppa med kyckling
En tilltalande och proteinrik nudelsoppa med mättande ingredienser som tärnade kycklingfileér, morötter, purjolök, sojabönor och äggnudlar. Smaksätt soppan med sambal oelek och vitlök för lite extra sting och servera genast. Klart att avnjutas efter en halvtimme!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2014
Ingredienser
4 portioner
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 tsk sambal oelek
1 msk olja
2 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
4 kycklingfiléer
250 g sojabönor
4 port äggnudlar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2351 KJ / 562 kCal
Fett12 g
Salt2 g
Kolhydrater60 g
Protein48 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tack för alla tips att krydda på mer! Vi dubblade sambal och vitlök samt buljong och la till ingefära. Stekte kycklingen först och kryddade även på den med salt och peppar. Kokade även ägg och la i ägghalvor efteråt. Blev en väldigt välsmakande och mättande soppa.
Helena
2024-10-19Jag började göra efter receptet men insåg snart att det inte kommer smaka någonting. Behövs mycket mer kryddning så blev det en god soppa.
Elin
2024-08-13En favorit, dock har vi justerat den något. Dubbelt så mycket vitlök och sambal oleak, brukar även lägga till färsk finhackad ingefära när man fräser purjolök/vitlök. Mixar sedan soppan slät innan jag har i kycklingen och nudlar (hoppar över sojabönor) Har i en burk kokosmjölk (minskar på vattnet motsvarande mängd) kryddar med salt och peppar och sist har jag i hackad färsk koriander. 👌🏻
Alejandra
2024-01-13