Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Nudelsoppa med kyckling

En tilltalande och proteinrik nudelsoppa med mättande ingredienser som tärnade kycklingfileér, morötter, purjolök, sojabönor och äggnudlar. Smaksätt soppan med sambal oelek och vitlök för lite extra sting och servera genast. Klart att avnjutas efter en halvtimme!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skiva purjolök och vitlök. Skala och strimla morötterna.
  2. Fräs purjolök, vitlök och sambal oelek i oljan i en stor kastrull ett par minuter.
  3. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningarna. Koka upp och låt småkoka ca 15 minuter.
  4. Tärna kycklingen och lägg ner i buljongen, sjud ca 5 minuter.
  5. Lägg ner morötter, sojabönor och nudlarna i buljongen och låt småkoka ytterligare 2-3 minuter. Rör om då och då.
  6. Servera nudelsoppan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 purjolök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja
  • 2 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 4 kycklingfiléer
  • 250 g sojabönor
  • 4 port äggnudlar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2561 kJ / 614 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer