Thaigryta med kyckling och nudlar

0
0
Thaigryta med kyckling och nudlar

Att få till de rätta kryddorna blir enkelt i denna rätt tack vare en grytbas med smakerna från Thailand. Äggnudlar, kycklingfilé och blomkål är grunden. Toppa med torrostade cashewnötter och koriander, och du har det där lilla extra till en vardag!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2021

Thaigryta med kyckling och nudlar

Ingredienser

2 portioner
2
port äggnudlar
300 g
strimlad kycklingfilé
1 tsk
olja
-
salt
-
peppar
400 g
grytbas (gärna thai)
1/2 dl
vatten
160 g
blomkål (gärna bukettblomkål)
70 g
cashewnötter
1/2
ask solrosskott (à 100 g)
1
förp koriander (à 20 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlar mot risnudlar.

Gör så här

Tips

Rosta nötterna i torr stekpanna tills de blir lite gyllenbruna.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3705 KJ / 889 kCal
Fett 42 g
Salt 5 g
Kolhydrater 68 g
Protein 55 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept