Sesambuljong med nudlar, sojabönor, groddar, svamp och ägg
En nudelsoppa som ger mersmak. Rostade sesamfrön och sesamolja ger buljongen det rätta smaklyftet i den här snabblagade soppan. Och med både sojabönor och mjukkokta ägg så får nudelsoppan extra proteintillskott. Perfekt som lunchsoppa eller enkel middag med mycket grönt.
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
2 vitlöksklyftor
12 champinjoner
2 msk sesamfrön
1 1/2 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
1/2 tsk chiliflakes
250 g frysta sojabönor
3 dl böngroddar
4 port äggnudlar
1 msk sesamolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2032 KJ / 487 kCal
Fett15.6 g
Salt2.79 g
Kolhydrater57.2 g
Protein24.8 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lade till 1 msk ingefära och purjolök i buljongen för djupare smak och lade till mer chiliflakes då jag tycker om hettan, annars ett bra recept
Michelle
2016-10-22