Sesambuljong med nudlar, sojabönor, groddar, svamp och ägg

12
1
Sesambuljong med nudlar, sojabönor, groddar, svamp och ägg

En nudelsoppa som ger mersmak. Rostade sesamfrön och sesamolja ger buljongen det rätta smaklyftet i den här snabblagade soppan. Och med både sojabönor och mjukkokta ägg så får nudelsoppan extra proteintillskott. Perfekt som lunchsoppa eller enkel middag med mycket grönt.

Sesambuljong med nudlar, sojabönor, groddar, svamp och ägg

Ingredienser

4 portioner
4 ägg
2 vitlöksklyftor
12 champinjoner
2 msk sesamfrön
1 1/2 l vatten
2 tärningar grönsaksbuljong eller motsvarande mängd fond
1/2 tsk chiliflakes
250 g frysta sojabönor
3 dl böngroddar
4 port äggnudlar
1 msk sesamolja
salt och peppar

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlar mot glas- eller risnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Michelle

2016-10-22

Lade till 1 msk ingefära och purjolök i buljongen för djupare smak och lade till mer chiliflakes då jag tycker om hettan, annars ett bra recept

Näringsvärde per portion

Energi 2032 KJ / 487 kCal
Fett 15.6 g
Salt 2.79 g
Kolhydrater 57.2 g
Protein 24.8 g
Läs mer om näringsvärden