Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Biffteriyaki med nudlar, lime och marinerade sojabönor

Nötköttet lyfts av den aromatiska ingefäran, nötiga sesamoljan, heta sambal oeleken och umamirika sojan och piffas upp av de gröna sojabönorna och den krispiga rödlöken. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 5, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sojabönorna.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Sås: Blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka såsen 3-5 minuter under omrörning.
  4. Grönsaker: Blanda sambal oelek, pressad lime och olja i en skål (som grönsakerna får plats i). Smaka av med salt. Skala och skiva löken. Vänd ner bönorna och löken.
  5. Kött: Strimla köttet. Stek det i oljan i omgångar i en het stekpanna tills det fått fin färg. Häll på såsen och koka några minuter. Strö sesamfröna över köttet.
  6. Servera köttet med nudlar och grönsaker.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port äggnudlar
Sås
  • 1 dl japansk soja
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl honung eller strösocker
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 lime
  • 1 msk olja
  • salt
  • 1/2 rödlök
  • 250 g sojabönor
Kött
  • ca 600 g minutbiff
  • 1 msk olja
  • 1 msk sesamfrö
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2852 kJ / 683 kCal