Biffteriyaki med nudlar, lime och marinerade sojabönor

27
4
Biffteriyaki med nudlar, lime och marinerade sojabönor

Nötköttet lyfts av aromatisk ingefära, nötiga sesamfrön, het sambal oelek och umamirik soja och piffas upp av de gröna sojabönorna och den krispiga rödlöken. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017

Biffteriyaki med nudlar, lime och marinerade sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4 port äggnudlar

Sås

1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse

Grönsaker

2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt
1/2 rödlök
250 g sojabönor

Kött

ca 600 g minutbiff
1 msk olja
1 msk sesamfrö

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj risnudlar eller glasnudlar.
Gör äggfri: välj risnudlar eller glasnudlar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

27

Kommentarer

Katja

2020-12-13

Det står i beskrivningen i början att rätten innehåller sesamolja, men den har ni glömt bland ingredienserna!

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Katja! Ber om ursäkt, vi har nu uppdaterat ingressen. Det var sesamfrön det skulle stå inte olja. Hälsningar Ulrika

Rebecka

2020-07-05

Supergott! Vi testade även en vegetarisk variant med skogschampinjoner istället för nötkött, och det blev också riktigt gott!

Redaktionen ICAse

2020-07-06

Bra tips! Tack för det Rebecka. Hälsningar Ulrika

Johanna

2017-02-11

Fantastiskt gott! Det här kommer vi göra igen!

Näringsvärde per portion

Energi 2852 KJ / 683 kCal
Fett 18 g
Salt 5 g
Kolhydrater 75 g
Protein 51 g
Läs mer om näringsvärden