Biffteriyaki med nudlar, lime och marinerade sojabönor
Nötköttet lyfts av aromatisk ingefära, nötiga sesamfrön, het sambal oelek och umamirik soja och piffas upp av de gröna sojabönorna och den krispiga rödlöken. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 5 2017
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
Sås
1 dl japansk soja
1/2 dl vatten
1/2 dl honung eller strösocker
1 msk riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk majsstärkelse
Grönsaker
2 tsk sambal oelek
1 lime
1 msk olja
salt
1/2 rödlök
250 g sojabönor
Kött
ca 600 g minutbiff
1 msk olja
1 msk sesamfrö
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2852 KJ / 683 kCal
Fett18 g
Salt5 g
Kolhydrater75 g
Protein51 g
Kommentarer
Det står i beskrivningen i början att rätten innehåller sesamolja, men den har ni glömt bland ingredienserna!
Katja
2020-12-13Hej Katja! Ber om ursäkt, vi har nu uppdaterat ingressen. Det var sesamfrön det skulle stå inte olja. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-22Supergott! Vi testade även en vegetarisk variant med skogschampinjoner istället för nötkött, och det blev också riktigt gott!
Rebecka
2020-07-05Bra tips! Tack för det Rebecka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-06Fantastiskt gott! Det här kommer vi göra igen!
Johanna
2017-02-11