Fantastiskt matiga vegobullar som du gör av bland annat potatis, kikärter, ägg, lök, morot, spiskummin och persilja. Tillsammans med tillbehör som nykokt ris, vitlöksyoghurt och feta- och paprikasallad blir det en god och smakrik rätt för så väl vegetarianer som för dig som vill äta mindre kött.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Den här rätten var mycket god!
Maria
2020-08-26Mycket gott!!
Birgitta
2020-08-11Jag har aldrig gjort vegobullar tidigare men tyckte detta recept lät lättsamt och gott så jag provade och JISSES vad gott det var!! Dock hade jag inget ströbröd men det funkade utmärkts med grahamsgryn istället. Serverade dem med en tomatsås med persilja och vitlök istället för yoghurtsåsen. Myyyycket gott, detta recept kommer jag spara och använda om och om igen
Emma
2020-07-04