Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vegobullar med vitlöksyoghurt och fetaost

Fantastiskt matiga vegobullar som du gör av bland annat potatis, kikärter, ägg, lök, morot, spiskummin och persilja. Tillsammans med tillbehör som nykokt ris, vitlöksyoghurt och feta- och paprikasallad blir det en god och smakrik rätt för så väl vegetarianer som för dig som vill äta mindre kött.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vegobullar: Skala och skär potatisen i sockerbitsstora bitar. Koka dem i saltat vatten.
  2. Skölj kikärterna och låt dem rinna av. Mixa dem till en grov puré med stavmixer tillsammans med ägget.
  3. Skala lök, vitlök och morot, riv löken grovt, vitlöken och moroten fint.
  4. Mosa potatisen och blanda den med kikärtspuré, lök, vitlök, morot, kryddor och potatismjöl.
  5. Hacka persiljan. Blanda den med ströbrödet på en tallrik.
  6. Rulla smeten till runda bullar. Panera dem i ströbrödet.
  7. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  8. Vegobullar: Stek dem gyllenbruna runtom i oljan i en stekpanna ca 10 minuter.
  9. Feta- och paprikasallad: Dela och kärna ur paprikorna, skär dem i tunna strimlor. Smaksätt med salt och peppar. Bryt fetaosten i bitar och blanda med paprikorna.
  10. Vitlöksyoghurt: Pressa vitlöken i yoghurten. Hacka persiljan och rör ner den. Smaka av med salt och peppar.
  11. Ansa salladen.
  12. Servera bullarna med ris, feta- och paprikasallad, sallad och yoghurt.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd fetaost och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut yoghurt till soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
Vegobullar
  • 2 mjöliga potatisar (2 motsvarar ca 200 g)
  • 410 g kokta kikärter
  • 1 ägg
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2 kruka finhackad persilja
  • 2 dl ströbröd
  • 1/2 dl olja
  • 4 port ris
Feta- och paprikasallad
  • 2 röda paprikor
  • 100 g fetaost
Vitlöksyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 hjärtsallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2964 kJ / 708 kCal