Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad
Bjud på en matigare variant av pannkakor. I det här receptet får pannkakorna smak av bland annat krämig kokosmjölk, kokta kikärter, sojabönor och lite hetta från sambal oelek. En spännande smakkombination där fräsch sallad med söta tomater, rödlök och fetaost är ett perfekt tillbehör till dessa godingar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
400 ml kokosmjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 dl vatten
3 ägg
250 g frysta sojabönor
1 tsk sambal oelek
2 msk smör
Tomatsallad
3 tomater
1 rödlök
150 g fetaost
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Sallad
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3133 KJ / 750 kCal
Fett49 g
Salt3.8 g
Kolhydrater45 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Astrid! Vad roligt att du gillar våra recept! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-01-05Jag är glatt överraskad av alla veganrecept. Efter 25 år som vegan har det nu blivit lätt att laga mat.
Astrid
2017-01-02