Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad

31
2
Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad

Bjud på en matigare variant av pannkakor. I det här receptet får pannkakorna smak av bland annat krämig kokosmjölk, kokta kikärter, sojabönor och lite hetta från sambal oelek. En spännande smakkombination där fräsch sallad med söta tomater, rödlök och fetaost är ett perfekt tillbehör till dessa godingar.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2016

Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad

Ingredienser

4 portioner

Pannkakor

1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
400 ml
kokosmjölk
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
1 tsk
spiskummin
1 dl
vatten
3
ägg
250 g
frysta sojabönor
1 tsk
sambal oelek
2 msk
smör

Tomatsallad

3
tomater
1
rödlök
150 g
fetaost
1 msk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger

Sallad

2
hjärtsallad

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd matfett och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut fetaost mot tofu.

Gör så här

Tips

Sätt in en plåt i ugnen på 125˚C och varmhåll pannkakorna medan du steker.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Redaktionen

2017-01-05

Hej Astrid! Vad roligt att du gillar våra recept! Hälsningar Michelle

Astrid

2017-01-02

Jag är glatt överraskad av alla veganrecept. Efter 25 år som vegan har det nu blivit lätt att laga mat.

Näringsvärde per portion

Energi 3133 KJ / 750 kCal
Fett 49 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 45 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept