Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise
Servera krispiga salladsblad tillsammans med chilistekta kikärtor, gurka och tonfisk på burk och ringla över en härlig dijonnaise – en enkel dressing på majonnäs, dijonsenap och citron.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
3 msk olja
1 tsk chilipulver
2 krm salt
1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
1 msk finrivet citronskal
3 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk svartpeppar
1 gurka (à ca 300 g)
2 endive- eller hjärtsallad
2 förp tonfisk i olja (à ca 170 g)
1/2 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hade på sånt nätlock på kikärterna ifall de skulle poppa. Lite mycket citron i dressingen. Bra tips någon annan skrivit om gröna ärtor! Vi hade i varsitt kokt ägg också för att göra den lite matigare. Väldigt gott, enkelt och snabbt!
Louise
2024-08-27Uppdatering med poppade kikärtor: Jag steker på låg värme under längre tid och upplever inte att de poppar då (eventuellt någon enstaka men inget överdrivet), sen använder jag en traktörpanna med höga kanter för att det inte ska bli söligt omkring ifall någon kikärta råkar poppa.
Ebba
2024-08-04Mums. Jag stekte kikärtorna i vitlök också, blir gott. Denna sallad återkommer i min matsedel, så god dressing. Perfekt blandning av smaker. Tänk på att använda ekologisk citron för att inte få med starka bekämpningsmedel i maten.
Ebba
2024-08-04