Kikärtsplättar med fetaostkräm

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat
0
Kikärtsplättar med fetaostkräm

Matiga kikärtsplättar som är ett nyttigt och gott alternativ till vanliga pannkakor. Genom att göra en smet på både kikärter och majs blir plättarna lite söta och underbart saftiga. Vispa ihop en enkel fetaostkräm med matyoghurt och servera med en fräsch sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Kikärtsplättar med fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1   förp kokta kikärta (à 380 g)
300 g  majskorn
1 tsk  oregano
2 dl  mjölk
1 1/2 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
2   ägg
1 msk  olja
4   port ris

Fetaostkräm

150 g  fetaost
2 dl  matyoghurt
peppar

Sallad

1   rödlök
2   tomater
2   hjärtsallad

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2820 KJ / 674 kCal
Fett22 g
Salt3.5 g
Kolhydrater87 g
Protein26 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ärtpannkakor med tomat- och fetaostsallad
Betyg 3.9 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kikärtspannkaka
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tonfisksallad med kikärtor och dijonnaise
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtsburgare med avokadokräm
Betyg 4.5 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rostad sötpotatis med kikärter och fetaostyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vispad fetaostyoghurt med heta kikärtor
Betyg 3.9 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga