Kikärtsplättar med fetaostkräm

Matiga kikärtsplättar som är ett nyttigt och gott alternativ till vanliga pannkakor. Genom att göra en smet på både kikärter och majs blir plättarna lite söta och underbart saftiga. Vispa ihop en enkel fetaostkräm med matyoghurt och servera med en fräsch sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Ingredienser
4 portioner
Plättar
1 förp kokta kikärta (à 380 g)
300 g majskorn
1 tsk oregano
2 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 ägg
1 msk olja
4 port ris
Fetaostkräm
150 g fetaost
2 dl matyoghurt
peppar
Sallad
1 rödlök
2 tomater
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2820 KJ / 674 kCal
Fett22 g
Salt3.5 g
Kolhydrater87 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer