Kikärtsplättar med fetaostkräm

8
0
Kikärtsplättar med fetaostkräm

Matiga kikärtsplättar som är ett nyttigt och gott alternativ till vanliga pannkakor. Genom att göra en smet på både kikärter och majs blir plättarna lite söta och underbart saftiga. Vispa ihop en enkel fetaostkräm med matyoghurt och servera med en fräsch sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2016

Kikärtsplättar med fetaostkräm

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1
förp kokta kikärta (à 380 g)
300 g
majskorn
1 tsk
oregano
2 dl
mjölk
1 1/2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
2
ägg
1 msk
olja
4
port ris

Fetaostkräm

150 g
fetaost
2 dl
matyoghurt
-
peppar

Sallad

1
rödlök
2
tomater
2
hjärtsallad

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: använd mjölk, fetaost och matyoghurt utan laktos.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2820 KJ / 674 kCal
Fett 22 g
Salt 3.5 g
Kolhydrater 87 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept