Vegobullar

30
5 Klimatsmart
Vegobullar

Riktigt goda vegobullar, som av den anledningen passar lika bra för vegetarianen som för köttätaren. Spiskummin, nejlika och persilja är smaker som får just de här bullarna att sticka ut lite extra.

Vegobullar

Ingredienser

20 st
2 mjöliga potatisar (2 potatisar motsvarar 200 g)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot
380 g kokta kikärtor
1 ägg
1/2 tsk spiskummin
3 krm mald nejlika
2 krm mald kryddpeppar
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk potatismjöl
1/2 dl finhackad persilja
2 dl ströbröd
1 dl olja

För alla

Vegobullarna är fria från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör äggfri: uteslut ägget och tillsätt 1 tsk extra potatismjöl (för 20 st).

Näringsberäkningen är beräknad per vegobulle.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Gunilla

2021-11-14

Helt okej veganbullar. Goda i smak, men när man steker dom så blir det ju att de är lite råa/mjuka inuti. Men kommer göra receptet fler gånger. Mycket lättare än att fritera.

Olga

2021-01-02

Jättegoda! Det går utmärkt att frysa dem.

Christel

2019-05-07

Kan man frysa dessa?

Redaktionen ICAse

2019-05-09

Hej Christel! Det kan säkert. Inget vi själva har provat dock. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 457 KJ / 109 kCal
Fett 6 g
Salt 0.4 g
Kolhydrater 12 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden