Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Kommentarer
Melanie
1/24/2020Gjorde de idag - jättegod blev de! och enkelt att forma och tillaga. Jag ändrade lite på receptet och tillsatte stekta små löktärningar, samt mer salt och peppar till smeten.
Madelen
6/13/2019Sämst recept. Alldeles för kladdiga för att kunna rulla utan vattnings händer, bollarna rinner ut när man lägger dom på ett fat i kylen och dom e helt lösa och rinniga när man steker dom. Fastar i pannan gör dom också 👎👎👎
Redaktionen ICAse
6/17/2019Hej Madelen! Tänkte du på att det var 3 dl okokt ris som skulle användas? Och att det ska vara kallt innan man börjar. Hälsningar Michelle
Sarah
11/11/2018Nu har jag gjort hälften av 4 portioner o tagit kortis när jag mätte upp! Men att mäta upp ikit är tack vare er som skrev fått svar. Nu är det mera fast. Jag kryffade med salt vitpeppar svartpepar o soya. Ska snart steka.
Redaktionen ICAse
11/12/2018Hej Sara! Det är 3 dl okokt ris som vi menar. Hälsningar Michelle