Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter
Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.
Ingredienser
4 portioner
3 dl rött okokt råris
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 krm malen nejlika
2 krm malen svartpeppar
Till stekning
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 350 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein11 g
Kommentarer
min familj hatar mig
Jonathan
2024-12-09Äckligt, familjen höll med
Maria
2024-09-18Ska det vara okokt ris..? Men, vad ska man göra med det Kokta riset? Står koka riset i GÖR SÅ HÄR.
Kerstin
2023-11-14Hej Kerstin! Tack för din fråga. Vi har skrivit till okokt i ingredienslistan efter att vi fått frågor om vi menar kokt eller okokt ris. Du kokar alltså 3 dl rött råris. Sen mixar du det kokta avsvalnade/kalla riset med övriga ingredienser. Har förtydligat det i texten. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-15