Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter

Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.

Ingredienser
4 portioner
3 dl rött okokt råris
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk dijonsenap
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kryddpeppar
2 krm malen nejlika
2 krm malen svartpeppar
Till stekning
1 msk olja
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1508 KJ / 350 kCal
Fett8 g
Salt1 g
Kolhydrater58 g
Protein11 g
Kommentarer
Hej, vill bara påpeka att en köttbulle kan inte vara vegansk, för om den är vegansk är det ingen köttbulle, det hörs ju på namnet. Kalla produkten vid sitt rätta namn.
Göran
2024-12-20Äckligt, familjen höll med
Maria
2024-09-18Ska det vara okokt ris..? Men, vad ska man göra med det Kokta riset? Står koka riset i GÖR SÅ HÄR.
Kerstin
2023-11-14Hej Kerstin! Tack för din fråga. Vi har skrivit till okokt i ingredienslistan efter att vi fått frågor om vi menar kokt eller okokt ris. Du kokar alltså 3 dl rött råris. Sen mixar du det kokta avsvalnade/kalla riset med övriga ingredienser. Har förtydligat det i texten. Lycka till. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
2023-11-15