ÖVER 60 MIN | Medel

Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter

Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen och låt kallna.
  2. Skölj kikärtorna och låt rinna av. Mixa alla ingredienser till en smet och forma till bullar. Låt bullarna ligga i kylen ca 30 minuter så de stelnar till.
  3. Till stekning: Stek bullarna i oljan i en stekpanna och servera.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl rött okokt råris
  • 1 förp kokta kikärter (à 380 g)
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • 2 krm malen nejlika
  • 2 krm malen svartpeppar
Till stekning
  • 1 msk olja

Näringsvärde
Per portion

Energi 1508 kJ / 350 kCal