Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter

26
22
Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter

Julkryddade veganska köttbullar brukar vara mycket uppskattade på julbordet. I det här receptet har vi smaksatt kikärtsfärs med julkryddor och rikligt med dijonsenap. Resultatet blir makalöst goda och juliga bullar. Vill du ha bullarna mer neutrala i smaken kan du utesluta nejlika och kryddpeppar.

Skriv ut
Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter

Ingredienser

4 portioner
3 dl
rött okokt råris
1
förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 msk
dijonsenap
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
malen kryddpeppar
2 krm
malen nejlika
2 krm
malen svartpeppar

Till stekning

1 msk
olja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Melanie

2020-01-24

Gjorde de idag - jättegod blev de! och enkelt att forma och tillaga. Jag ändrade lite på receptet och tillsatte stekta små löktärningar, samt mer salt och peppar till smeten.

Madelen

2019-06-13

Sämst recept. Alldeles för kladdiga för att kunna rulla utan vattnings händer, bollarna rinner ut när man lägger dom på ett fat i kylen och dom e helt lösa och rinniga när man steker dom. Fastar i pannan gör dom också 👎👎👎

Redaktionen ICAse

2019-06-17

Hej Madelen! Tänkte du på att det var 3 dl okokt ris som skulle användas? Och att det ska vara kallt innan man börjar. Hälsningar Michelle

Sarah

2018-11-11

Nu har jag gjort hälften av 4 portioner o tagit kortis när jag mätte upp! Men att mäta upp ikit är tack vare er som skrev fått svar. Nu är det mera fast. Jag kryffade med salt vitpeppar svartpepar o soya. Ska snart steka.

Redaktionen ICAse

2018-11-12

Hej Sara! Det är 3 dl okokt ris som vi menar. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1508 KJ / 350 kCal
Fett 8 g
Salt 1 g
Kolhydrater 58 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept