Carribbean rub till luffarstek, med sötpotatis och chimichurri

5
1
Carribbean rub till luffarstek, med sötpotatis och chimichurri

Prova en karibisk kryddblandning istället för marinad. Med smak av ingefära, kryddpeppar, timjan och nejlika. Gnid in köttet, gärna US Beef Luffarstek, och grilla det. Gott med chimichurri till.

Carribbean rub till luffarstek, med sötpotatis och chimichurri

Ingredienser

4 portioner
1 msk mald ingefära
1 msk lökpulver
1/2 tsk mald kryddpeppar
1 1/2 tsk timjan
1 tsk senapspulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk malda nejlikor
1 tsk flingsalt typ wild garlic
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
4 US Beef luffarstek

Till servering

sötpotatis
gräddfil
sallad
grillad paprika

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Ingrid

2013-11-15

Suveränt gott! Stekte biffarna, funkade utmärkt.

Näringsvärde per portion

Energi 2297 KJ / 548 kCal
Fett 387 g
Kolhydrater 237 g
Protein 257 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Caribbean-rub
Jordnöts-rub
Medelhavsrub
Jamaican-rub