Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Carribbean rub till luffarstek, med sötpotatis och chimichurri

Prova en karibisk kryddblandning istället för marinad. Med smak av ingefära, kryddpeppar, timjan och nejlika. Gnid in köttet, gärna US Beef Luffarstek, och grilla det. Gott med chimichurri till.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla kryddor. Massera in kryddblandningen i köttet cirka fem minuter innan köttet ska grillas.
  2. Grilla köttet ca 3 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C.
  3. Till servering: Servera US Beef Luffarstek (Top Blade) med bakad sötpotatis, gräddfil, chimichurri, och sallad med grillad paprika. Se recept på chimichurri i Het wrap med kycklinglårfilé eller kalkonfilé, chimichurri, tomat och sockerärter.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 msk lökpulver
  • 1/2 tsk mald kryddpeppar
  • 1 1/2 tsk timjan
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk flingsalt typ wild garlic
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 4 US Beef luffarstek
Till servering
  • sötpotatis
  • gräddfil
  • sallad
  • grillad paprika
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2297 kJ / 548 kCal